Ako sa dostať do formy - 1. časť

Celé sa to začalo, keď sme aj my v redakcii podľahli narastajúcemu tlaku okolia a rozhodli sa vyformovať postavy. Oslovili sme najväčšiu sieť fitnescentier na Slovensku Golem Club, s ktorou sme pre Vás pripravili sériu 6 – týždňových článkov so zameraním na chudnutie, formovanie postavy, jedálničiek, kardio tréning, skupinové cvičenia ako aj regeneráciu. O tom ako prebiehal úvodný týždeň a čo všetko sme absolvovali sa dozviete v nasledujúcich riadkoch…






Na úvodnom stretnutí v Golem Club Avion sme s hlavným trénerom Patrikom Višom absolvovali úvodnú konzultáciu a váženie. Našim cieľom počas je počas 6 týždňov upraviť stravovacie návyky a vyformovať postavu. Patrik sa špecializuje sa na budovanie svalovej hmoty, formovanie postavy, odbúravanie telesného tuku, a preto nám počas tréningu ukázal viacero spôsobov, ako cvičiť nielen s vlastnou váhou, ale aj pomocou TRX.



TRX závesný systém je originálny nástroj funkčného tréningu pre cvičenie s vlastnou váhou tela. Je zložený z dvoch pevných popruhov nastaviteľnej dĺžky, ktoré budujú svalovú silu, rovnováhu, flexibilitu a aktivujú stabilizačné svalstvo. Je určený pre cvičencov všetkých úrovní, od začiatočníkov až po profesionálnych športovcov. Pri tréningoch ho využívajú nielen profesionálni športovci, ale aj začiatočníci.





Tréningy s Patrikom pozostávali z 10-15 minút na bežiacom páse/ bicykli a 40 minút silového tréningu, ktorý bol zameraní na spevnenie jednotlivých partií: ramien, stredu tela, brucha, zadku a nôh. Po prvých tréningoch v posilňovni sme sa museli popasovať s narastajúcou svalovicou aj na miestach, o ktorých sme nikdy netušili. Ideálne je preto cvičiť aspoň 3-4x do týždňa a medzi jednotlivými tréningami dopriať telu aj potrebnú regeneráciu.

Úvodne merania a váženia


Váha
Svaly
Tuk
Vnútorný tuk
Prsia
Brucho
Boky
1. týždeň
63,7 kg
27
32
3
90
70
93
2. týždeň







3. týždeň







4. týždeň







5. týždeň







6. týždeň







               


V Golem clube v Avion Shopping Parku nájdete posilňovňu, aerobikovú sálu a 20 bikov na indoor cycling na celkovej ploche 1200m2. Okrem tréningov môžete absolvovať aj masáže a rehabilitácie pod dohľadom odborne vyškoleného personálu, fyzioterapiu, skupinové rehabilitačné cvičenia a laktátové testy. Na jednotlivé cvičenia a masáže si môžete rezervovať miesto prostredníctvom ich stránky http://www.golemclub.sk/avion.






Môže sa vám páčiť

0 Komentárov