Jedinečný kút v Bavorských Alpách



Región Berchtesgaden sa rozprestiera medzi mohutným vrchom Watzmann a jazerom Abtsdorfer. Táto turistická oblasť ponúka rekreáciu a kúzelnú prírodu, ktorú môžete obdivovať nielen na jar a v lete, ale aj na jeseň a zimu. Jednou z dominánt regiónu je jazero Königssee, po ktorom sa loďou dostanete k obľúbenému pútnickému kostolu Sv. Bartolomeja. Diaľnicou môžete ďalej pokračovať až do výšky 1874 m.n.m k tzv. Orliemu hniezdu, kde sa v súčasnosti nachádza aj múzeum venované obdobiu nacizmu. 



V lete máte možnosť načerpať čerstvý alpský vzduch pri lezení po horách, turistike, golfe alebo cyklistike. Naopak v zime sú veľmi obľúbenými aktivitami lyžovanie, snowboardovanie, korčuľovanie alebo bobovanie.  Pre začiatočníkov sú určené strediska v Obersalzbergu, Rossfelde a Hirschecku, pokročilí lyžiari si prídu na svoje v stredisku JennerBahn. Ten, kto zatúži po dobrodružstve, môže sa vybrať na sane ťahané koňmi alebo lyžovačku na prašane. 



Jednou z atrakcií regiónu Berchtesgaden je aj návšteva soľnej bane a solivaru v Bad Reichenhall, kde sa návštevník dozvie ako sa samotná soľ získava. Či už sú to liečebné procedúry, wellness alebo iné metódy, soľ nájdete v Bavorských Alpách prakticky všade. Návšteva je určená najmä pre rodiny s deťmi, ktoré si dosýta užijú jazdu vláčikom do útrob solivaru ako aj tobogan priamo v samom srdci bane. 



Celoročný kalendár aktivít v Berchtesgadeneri ovplyvňuje množstvo tradícií, slávností a zvyklostí. Hostia sa stretávajú s pôvodnými zvykmi spojenými s oslavou Veľkej Noci ako aj stavaním máju. Na jar a na jeseň existuje množstvo ľudových zábav, ktoré sú spojené s hudbou, pivom a praclíkmi, ktoré sú typické pre túto oblasť. Preto neváhajte a naplánujte si najbližšiu návštevu tohto čarokrásneho regiónu. Viac informácií nájdete na stránke www.berchtesgadener-land.com/. 


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov