Slnko začína pomaly útočiť

Pri výbere vhodných slnečných okuliarov treba dbať nielen na komfort a štýl, ale predovšetkým na ochranu pred UV žiarením. V dnešnom článku Vám v spolupráci so značkou Baybay poradíme, na čo sa treba pozrieť pri výbere správnych slnečných okuliarov, ale aj aké farby a tvary sú tento rok v móde. Súčasťou každých slnenčných okuliarov je aj pevné ochranné baybay púzdro z pevného materiálu. Tak ako UV filtre chránia Vaše oči, tak púzdro chráni Vaše okuliare. 






UV ochrana

Ako prvé dbajte pri výbere slnečných okuliarov na kvalitný UV filter. Tmavé sklá nie sú vždy zárukou ochrany, naopak môžu spôsobiť nebezpečné rozšírenie zreničiek, cez ktoré preniká oveľa viac škodlivého žiarenia. Taktiež platí, že ak máte doma slnečné okuliare bez UV filtra, svoje oči ohrozujete viac, než by ste na očiach nemali nasadené žiadne.




Farby a tvary

Tento rok sú v móde slnečné okuliare v novom farebnom prevedení ako aj mnoho nových dizajnových vychytáviek.  Top farbami ostávajú túto sezónu čierna a hnedá, ktoré sú vhodné najmä pre zákazníkov, ktorí neradi experimentujú.  Dámska kolekcia hýri farbami, pretrváva retro ošiaľ a z materiálov sú to obľúbené plastové a kovové modely. 


Foto: Daniel Cocash


Čo sa týka farieb skiel, najväčším hitom tohto roku sú sklá so zrkadlovou úpravou, ktoré sme doteraz našli skor v športových okuliaroch, ale v roku 2016 ich dizajnéri použili aj v tzv. pilotkách alebo mačacích očiach.


Tomáš Pospíchal Photograph
Tomáš Pospíchal Photograph



Tomáš Pospíchal Photograph


Veríme, že sme Vás dostatočne inšpirovali pri výbere tých správnych slnečných okuliarov.  Nebojte sa experimentovať s farbami, ale nezabúdajte pri tom na dostatočnú ochranu. Vaše oči sa Vám za to poďakujú. 


Tomáš Pospíchal Photograph

Tomáš Pospíchal Photograph

V spolupráci so stránkou www.baybay.sk sme pre Vás pripravili súťaž.  Ak do 20. apríla pošlete správnu odpoveď na otázku,  ktoré farby sú top farbami sezóny na redakcia@lifefashionfood.net, hráte o slnečné okuliare podľa vlastného výberu. Viac informácií o ich produktoch ako aj aktuálnej kolekcií nájdete na stránke http://www.baybay.sk alebo ich môžete sledovať na Facebooku 

Foto: Daniel Cocash

Foto: Daniel Cocash

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov