Movits! roztancujú Pohodu 2017

Na Pohodu sa po štyroch rokoch vráti švédska electro-swing-hip-hopová kapela Movits! Ako o nich napísal Consequence of Sound: „párty nepotrebuje žiadny preklad." Potvrdili to aj skvelým koncertom na Pohode 2012. Tentokrát ich nákazlivá tanečná hudba uzavrie program prvého dňa Pohody 2017 na hlavnom pódiu. 


Bratia Johan a Anders Rensfeldtovci a saxofonista Joakim Nilsson založili kapelu Movits! v roku 2007. Ich debut Äppelknyckarjazz z roku 2008 sa stal celosvetovo známym o rok neskôr po ich vystúpení v show The Colbert Report. Na Pohode to roztočili už v roku 2012. Teraz prídu s ešte swingovejšími groovemi ich najnovšieho albumu Dom försökte begrava oss, dom visste inte att vi var frön (v preklade: Pokúsili sa nás pochovať, no nevedeli, že sme semená).

„Jazyk v skutočnosti nebol bariérou v tú noc; Movits! znejú ako párty, čistá a jednoduchá. A párty nepotrebuje žiadny preklad. To dokazuje, že ich švédsky hip-hop swing je skutočne univerzálnym jazykom,“ opísal v recenzii na jednu z ich show portál Consequence of Sound.


Movits odohrali v Bratislave jednu z najlepších párty. Svoje sľuby prekonali.“ O tom, že toto švédske trio je vo výbornej forme, sa môžete presvedčiť už čoskoro aj na 21. Pohode. Pripomíname, že lístky na Pohodu 2017 sú za 89 € už len do 22. mája. Lístky si môžete kúpiť tu: www.pohodafestival.sk/sk/product/listok-permanentka

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov