Milovníci mäsa, pozor!

Chefparade – školu varenia sme si natoľko obľúbili, že sme sa rozhodli vyskúšať ďalší z ich kuchárskych kurzov, ktorým bol kurz pre milovníkov mäsa. Dôvodov bolo hneď niekoľko:

·             Okrem klasických mäsových jedál sme sa tešili na nové chute kačacieho, hovädzieho a telacieho mäsa
·             Zistili sme, že nám cukrárčina naposledy celkom išla J, a preto sme sa rozhodli prijať novú výzvu – kuchárčinu
·             Máme rady interakciu s ostatnými účastníkmi kurzu v príjemnom prostredí Chefparade



O tom ako Chefparde funguje, ako sa dá registrovať na ich kurzy a ako sme sa učili piecť torty si môžete precítať v článku http://www.lifefashionfood.net/2017/04/skola-pecenia-v-chefparadesk.html. V dnešno dieli sa dozviete detaily z kurzu určeného milovníkom mäsa.



V jedno slnečné popoludnie sme sa opäť vybrali do Chefparade, ktoré sídli na Miletičovej ulici v blízkosti Centrálneho trhoviska. Kurz spolu s nami absolvovali aj ďalší 6 účastníci. Ako prvé sme sa dozvedeli, z ktorých partií pochádzajú jednotlivé kusy mäsa a potom sme sa už pustili do samotného varenia. Celý kurz sme začali s  teľacím mäsom na spôsobom Saltimbocca. Jedná sa o voňavé telacie stehno na víne s parmskou šunkou a šalviou, ktoré si vyžadovalo dlhšie varenie.



Spoločnými silami sa nám podarilo narezať telacie mäso na tenšie steaky, ktoré sme postupne orestovali na panvici. Následne sme ho podlievali vínom a pridávali ostatné ingrediencie. Po teľacom mäsa nasledovali marinované bravčové rebierka v mede s domácou BBQ omáčkou, ktorú sme si samy vytvorili. S rebierkami sme zároveň začali aj prípravu hovädzieho mäsa, na ktoré sme sa všetci tešili.

Tournedos champignons sú rezy z falošnej sviečkovej s hubami v demi-glace omáčke. Na skaramelizovanej cibuľke sme postupne orestovali huby, na ktoré sme položili plátky sviečkovej. Celé sme to následne podliali bielým vínom a nechalli dusiť približne ďalšie dve hodiny. Počas celej prípravy bolo veľmi náročné odolať všetkých chutiam mäsa, ktoré rozvoniavalo v priestoroch Chefparade.

Vrcholom kurzu boli kačacie prsíčka na pomaranči, ktoré sme doplnili šalátom a čerstvou bagetkou. Šťavnaté kačacie mäso bolo fantasticky prevoňané pomarančami a brandy. Na každom z nás, či si spraví kačacie mäso medium alebo veľmi prepečené. Ak už dlhšie váhate, na ktorý kurz sa prihlásite alebo sa Vám doma nepodarilo pripraviť mäso lahodne a šťavnato, veríme, že sme Vás práve tymto kurzom inšpirovali. Informácie ohľadom kurzov a rezervácie nájdete na stránke Chefparade – školy varenia http://www.chefparade.sk/.






Môže sa vám páčiť

0 Komentárov