Na Pohodu príde aj London Elektricity

Festival Pohoda hlási ďalšie atraktívne mená, ktoré vystúpia 6. až 8. júla na trenčianskom letisku. London Elektricity sa na ňom predstaví dvakrát - ako Big Band aj ako DJ set. Tento projekt priekopníka žánru drum&bass, spoluzakladateľa a šéfa Hospital Records, Tonyho Colmana, označujú aj ako fast soul music. To vďaka spektakulárnemu prevedeniu 22-členného big bandu, v ktorom sú osobnosti ako MC Dynamite (Reprazent) a víťazka BBC Jazz Awards Lianne Carrol, posúva D&B na úplne novú úroveň.


Druhý koncert London Elektricity DJ set bude jedným z troch Tonyho vystúpení v tejto forme v roku 2017. Tony Colman prepadol drum&bassu v polovici 90. rokov. Pestrá zmes jeho vplyvov obsahuje mená ako Talking Heads, Fela Kuti, Kraftwerk, Brian Eno, Led Zeppelin a mix žánrov široko presahujúcich hranice elektronickej hudby (jazz, funk, soul, dub, rock, punk...). Spolu s Chrisom Gossom založil v roku 1996 vydavateľstvo Hospital Records, pod ktoré patria aj mená ako Danny Byrd, Camo&Krooked, Logistics, Nu:Tone, Metrik, Fred V & Grafix, S.P.Y či B-Complex.

Portál Gigwise zaradil Pohodu medzi 37 najlepších európskych festivalov. Ešte viac ako samotný výber, tešia organizátorov slová, ktorými v článku opísali trenčiansky festival: "Toto je utópia. Jedlo je chutné, rozmanité, obrovské porcie za veľmi nízku cenu a táto úroveň dôstojnosti platí pre takmer každý aspekt života na Pohode. Ľudia sú vrúcni, priateľskí, s chuligánskym správaním sa tu nestretnete, opaľovací krém zadarmo a tankery s pitnou vodou všade navôkol.

Je to akoby pozbierali všetky drobné nepríjemnosti veľkých britských festivalov a napravili ich. Čo sa týka line-upu, je taký dobrý ako väčšina z tých najlepších v Európe, akurát, že je oveľa, oveľa lacnejší než čokoľvek na Západe."  Pohodu dal do svojho výberu aj portál The Culture Tip v článku Around the World in 60 Music Festivals. Pohodu zaradili do kategórie On the Pulse pre ľudí, ktorí nebažia po popových primárne hviezdach, ale skôr po nezávislejšej produkcii.


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov