Len tak sa stíšim


Len tak sa stíšim je názov nového, v poradí už piateho albumu populárnej speváčky a skladateľky Simy Martausovej. Vyšiel 18. januára a do života ho uviedla pondelok (11.2.) večer jedinečným koncertom, ktorý odohrala so svojou kapelou a s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu v budove SĽUK-u v Rusovciach.



Ako hovorí samotná Sima Martausová, k jej náture sa nehodí polievať CD šampanským alebo ho niečím obsypať, a tak namiesto toho urobila špeciálny koncert, ktorým album vyslala na svoju púť medzi fanúšikov. "Mne sa pesničky rodia v srdci, mám taký dar od Pána Boha, píšem ich ani neviem ako. Tak to bolo aj so skladbami na tomto albume. Niektoré sú staršieho dáta, ale teraz som ich upravila a nahrala, pretože som už dávno cítila, že ich chcem mať na CDčku," hovorí o svojej albumovej novinke.

Nahrávka Len tak sa stíšim obsahuje dvanásť piesní vrátane dvoch bonusov. Nachádzajú sa medzi nimi aj skladby, ktoré už vyšli ako single a stali sa hitmi. Ide o skladby Baránok, Čaro obyčajných vecí, Nenahraditeľná, ktorá je na albume v akustickej verzii, či Holubička, ktorej text Sima pôvodne napísala pre Adama Ďuricu, no nakoniec ju naspievali aj ako duet v spolupráci so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu. Práve symfonická Holubička je jedným z dvojice bonusov, druhým je skladba Modlitba, ktorá vznikla v spolupráci s Dievčenským speváckym zborom Slovenského rozhlasu.

Sima svoju čerstvú štúdiovku charakterizuje ako akustickú a intímnu. "Ja mám asi všetky albumy také jemné a akustické, no tento je ešte viac. Veľa piesní som naň nahrala v pôvodnej verzii - tak, ako som ich zložila, čiže v nich sú niekedy len dva nástroje, klavír a violončelo alebo ukulele a perkusie, žiadne tvrdé bicie. A je to aj veľmi intímny album," poznamenala rodáčka z Považskej Bystrice. Album podľa nej dokonale korešponduje s tým, čo momentálne prežíva.

Z albumu sa mladá hudobníčka teší i preto, že je to prvá štúdiovka, ktorú si pripravila celkom sama aj ho vydala vo vlastnej spoločnosti Moja muzika. "Celý album som si režírovala sama a mala som s ním asi najviac roboty, no o to väčšiu radosť teraz mám. A teším sa, že na krst prišli aj všetci moji najbližší a tí, ktorí sa na cédečku podieľali," povedala agentúre SITA mladá pesničkárka, ktorá na novinke okrem svojej kapely spolupracovala aj s ďalšími známymi hudobníkmi. Sú medzi nimi gitarista Jimi Cimbala, klaviristi Zoli Tóth a Daniel Špiner, saxofonista Michal Žáček, trubkár Pavol Jeňo, violončelistka Júlia Veselá či sláčikové kvarteto z Považskej Bystrice.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov