Nezabudnite sa v lete správne odlíčiť

Častokrát zabúdame, že naša pleť si aj v letných mesiacoch vyžaduje dôkladnú večernú hygienu a to správne. Najhoršie čo môžete spraviť pre vašu pleť je, že ju večer dôkladne neodlíčite. Pri spánku s makeu-pom pôsobí na vašu pleť ako toxín. Tak potom nečudo, že sa ráno zobudíte s vyrážkami či poriadnymi kruhmi pod očami. Vaša pleť sa potrebuje v noci zregenerovať a načerpať krásu na ďalší deň.




Odličovanie tváre treba začať nanesením micelárnej vody na dostatočne veľký kvalitný vatový tampón a postupnými krúživými pohybmi odstráňte make-up z tváre. Kvalitné tampóny vás ušetria nepríjemných zážitkov ako napríklad púšťanie chĺpkov z tampónov. Drobné vatové chĺpky v pleti zostávajú namiesto nečistôt a cez noc pôsobia rovnako škodlivo ako zvyšky líčidiel. Pre pleť si vyberte tampóny s pevnou štruktúrou. Ideálna je kombinácia kvalitnej bavlny a mikrovlákna, ktorá tampónom zabezpečí pevnosť a zároveň jemnosť.


Vždy začnite odličovaním očí a to smerom od hora oka dolu. Následne pokračujte zdola hore, z vnútorného kútika oka do vonkajšieho. Ak máte veľmi citlivé oči alebo sklon ku kruhom pod očami, používajte zvlášť prípravok vhodný len na odličovanie očí. Ak používate vodeodolnú mascaru použite olejový odličovač, tým pôjde mascara dole zaručene. Určite neodličujte oči mydlom! Odličovacie obrúsky používajte iba v najhorších prípadoch alebo na cestách, pri športe či vonku. Nie sú až tak vhodné. Nezabudnite, že treba odlíčiť aj pery a krk.


Takto odlíčenú pleť umyte čistiacim gélom, vhodným na vašu pleť. Hlavne keď cítite ako je vaša pleť unavená alebo keď ste prišli domov neskoro, napríklad po party. Krém na noc aplikujte pod oči krúživými pohybmi. Nezabudnite ani na krk a dekolt. Základom krásnej pleti je odličovanie pleti nielen večer, ale i ráno. A to preto lebo pleť v noci vylučuje toxíny. Takže tento rituál opakujte aj ráno.

V spolupráci so značkou Bioderma sme si pre Vás pripravili súťaž. Ak do 15. júna pošlete správnu odpoveď na otázku, koľkokrát denne je potrebné odlíčiť pleť na adresu: redakcia@lifefashionfood.net hráte o produkty značky Bioderma. Viac informácií o ich produktoch nájdete na stránke www.bioderma-sk.com

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov