Vychutnajte si Francúzsko plnými dúškami

Máte radi ryby, polievky alebo hovädzie? Zberajú sa vám pri predstave na palacinky, croissanty, zrejúce či tvrdé syry v ústach slinky?  Navštívte s nami krajinu galského kohúta a pripravte sa na nevšedný kulinársky zážitok. Pre všetkých milovníkov francúzskej kuchyne pripravili v Chefparade exkluzívny Premium kurz plný úžasných chutí a vôní, nových poznatkov a predovšetkým skvelej atmosféry.

Francúzska kuchyňa je vo svete preslávená svojou originalitou, vysokou úrovňou prípravy a servírovania jedál, pestrosťou zloženia jedálneho lístka i estetickým vzhľadom a chuťovými vlastnosťami pripravených pokrmov. V každej krajine má kuchyňa svoje zvláštnosti a charakteristické črty. Francúzsku kuchyňu možno označiť z jednej strany ako kuchyňu majstrov, dokonca umelcov - konzumentov, pri súčasnom plnom rešpektovaní zásad zdravého stravovania.




Ako už z názvu kurzu vyplýva, kvalitné francúzske vína sú súčasťou celého večera nielen vo forme degustácie, ale budú sa aj prilievať do jednotlivých jedál. Nie nadarmo sa hovorí, že vhodne zvolené víno dokáže zintenzívniť a podčiarknuť chuť jedla. Veľa sa bude využívať aj zelenina a bylinky ako sú bazalka, majorán, šalvia, petržlen, tymian, bobkový list a cesnak. Práve Francúzi ich zväzujú a zavesia na kraj hrnca, aby sa po úprave pokrmov dali bez problému vybrať.





Na kurze Francúzska kuchyňa pre milovníkov jedla a vína Premium Plus si pripravíte nasledujúce menu:
  • Lososový tartar - Lahodný tatarák z lososa podávaný s toastovým chlebom
  • Mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré
  • Bouillabaisse - Tradičná rybacia polievka s krevetami, šafránom a francúzskym bielym vínom
  • Boeuf Bourguignon - Svetoznáme hovädzie po burgundsky na francúzskom červenom víne
  • Levandulový créme brulle 
  • Bonus - Ochutnávka francúzskych vín



4 hodiny, ktoré strávite v škole varenia Chefparade budú nielen o chutnom jedle, skvelom vine,  ale aj milom networkingu. Tento kurz je ideálnou príležitosťou naučiť sa nové recepty, používať pri varení víno ako praví Francúzi a zároveň sa zoznámiť a spoznať nových ľudí. Ak aj vy milujete francúzsku kuchyňu, neváhajte a prihláste sa na tento špeciálny kurz venovaný tomu najlepšiemu z Francúzska. 

Ak už dlhšie váhate, na ktorý kurz v škole varenia sa prihlásite alebo chcete jednoducho spoznať novú kuchyňu, veríme, že sme Vás práve týmto kurzom inšpirovali. Informácie ohľadom kurzov a rezervácie nájdete na oficiálnej stránke www.chefparade.sk a nezabudnite ich tiež sledovať na Facebooku https://www.facebook.com/chefparade.sk/
 a Instagrame chefparade.sk. 



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov