II. Advent po račanských pivnicách

Po veľmi dobrých ohlasoch z troch ročníkov Špacírky po račanských pivnicách a minuloročného Adventu po račanskych pivnicách by sme chceli  Vám, priateľom dobrého vína priblížiť  predvianočnú, ale hlavne sviatočnú atmosféru starých a aj tých novovybudovaných pivníc a pozvať ich do priestorov, kde sa vínko dorába, uskladňuje a hlavne ochutnáva.


Systém akcie sa mení na takzvaný “kupónový,” ktorý sa nám osvedčil na tohtoročnej 3. Špacírke po račanských pivnicách. Každý účastník, ktorý bude držiteľom vínneho pasu (kapsička, vstupenka, pohár s mierkou a náramok), bude mať možnosť navštíviť pivnice miestnych vinárov a ochutnať vína výlučne z hrozna, ktoré bolo dopestované na račianskych svahoch. Vo vnútri pasu sa nachádza štartovací balíček kupónov v hodnote 40 kusov po 0,25 €. Za tieto kupóny si bude môcť zaplatiť jednotlivé vzorky vína vo vopred označených pivniciach na mape pasu. V prípade, že sa Vám tieto kupóny minú, u každého vinára bude možnosť si zásobu kupónov doplniť a pokračovať v ochutnávaní vín a kochať sa krásami jednotlivých pivníc.

Do prvého ročníka, tejto v Rači doteraz nedostupnej akcie, sa nám podarilo zaradiť viac ako 17 miestnych pivníc, v ktorých bude ponúkať víno 21 vybraných vinárov v okruhu 3,5 km, čo umožňuje aj neturistom ochutnávať vína výlučne z račianskeho terroiru. Znamená to, že všetky vína ponúkané v tento deň sú vyrobené z hrozna, ktoré bolo dopestované na jedinečnom podloží račianskych vinohradov.

Ide nám o zachovanie vinohradníckych tradícií, ktoré sú s Račou neoddeliteľne prepojené a chceme pozvať milovníkov vína z iných bratislavských mestských častí, domácich aj zahraničných turistov.

Okrem potulky po jednotlivých pivniciach budú mať možnosť účastníci akcie navštíviť znamenité miestne reštaurácie, ktoré podporili nielen túto akciu,  ale v minulosti podporili takmer všetky akcie, ktoré sa nám darí organizovať v našej MČ Rača. Samozrejmosťou je, že na túto akciu a pripravia tie najlepšie jedlá svojich šéfkuchárov.

Viac informácií o podujatí nájdete na stránke https://terroirraca.sk/.

V spolupráci s Terroir Rača sme pre Vás pripravili súťaž o 2 vstupy. Stačí ak do piatka, 13. decembra pošlete správnu odpoveď na otázku koľko pivníc sa zapojili do prvého ročníka podujatia na adresu redakcia@lifefashionfood.net. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov