Perfektné pre vašu krásu aj pre životné prostredie

Udržateľný životný štýl, teda taký, pri ktorom myslíte aj na životné prostredie, začína hneď ráno v kúpeľni s eko vychytávkami pre vašu krásu.

Každý Slovák vyhodí ročne vyše viac než 400 kíl odpadu. V kúpeľni sú to najčastejšie odličovacie tampóny a kozmetické tyčinky, ktoré používame na čistenie uší, no aj na úpravu make-upu. Udržateľnosť sa však dá veľmi ľahko vniesť aj do tejto časti nášho života. Stačí vymeniť jednorazové odličovacie tampóny za bavlnené odličovacie tampóny a uteráčiky, ideálne z biobavlny, a neposlušnú linku upraviť kozmetickou tyčinkou na opakované použitie. Nájdete ich v ponuke Tchibo.

Triedenie odpadu má svoje miesto aj v kúpeľni, preto by ste aj tu mali mať kôš na odpadky, umožňujúci ich separovanie. Ďalej to už poznáte: papier do jednej nádoby a zvyšok do druhej.

S vodou odtekajú aj vaše peniaze

O vzácnosti vody netreba vôbec polemizovať. Je jej čoraz menej a preto je absolútne dôležité, aby sme sa k tomu pokladu, bez ktorého na Zemi život nemôže existovať, správali čo najzodpovednejšie. Vo vašej kúpeľni začnite so záchranou vodných zdrojov hneď dnes večer – výmenou kúpeľa vo vani plnej vody za rýchlu sprchu. Prečo? Na jeden kúpeľ vo vani miniete asi sto litrov vody, kým so šetriacou ekologickou sprchovou hlavicou dokážete pri sprchovaní ušetriť až polovicu. Spotrebu vody pri sprchovaní vypočítate ľahko: prietok vody za minútu, ktorý uvádza výrobca, vynásobíte počtom minút, počas ktorých sprcha tiekla a viete, koľko vody ste minuli.

Extra tip: Časovač do sprchy od Tchibo


Štvorstupňový semaforový systém časovača pomáha udržať si prehľad o spotrebe vody. Prvé 4 minúty svieti zelené svetlo, potom sa na ďalšie 4 minúty zmení na žlté, od 8 do 12 minút svieti svetlo červené a keď vám voda zo sprchy tečie viac ako 12 minút, začne časovač blikať.

Šetrné fénovanie

Ekologicky šetrnú technológiu využívajú aj elektrospotrebiče. Napríklad sušič vlasov dokáže podávať výkon 2 000 W, pričom spotreba jeho energie je iba 1 400 W. Tým sa chráni životné prostredie a zároveň sa znižujú náklady na energie v domácnosti.

Pokiaľ si kúpeľňu ešte len zariaďujete, či rozmýšľate nad jej renováciou, zvoľte nábytok s certifikáciou FSC®. Prísne štandardy Forest Stewardship Council® zaručujú šetrné hospodárenie s lesmi od pestovania stromov až po finálny výrobok. Pri kontrolovanom lesnom hospodárstve zostáva zachovaná biologická pestrosť lesov, nedochádza k nekontrolovateľným výrubom a tiež sa dbá na dodržiavanie bezpečných pracovných podmienok a práv lesných robotníkov. Nábytok s certifikáciou FSC® nájdete v ponuke Tchibo, zhotovený s dôrazom na kvalitu.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov