S chuťou do Nového roka!

Tohtoročný január je iný ako po minulé roky; namiesto každodenných povinností, hľadáme spôsoby ako si prácu z domu, čo najviac spríjemniť. Tým spríjemnením môže byť aj chutné jedlo alebo jednohubky, a práve preto Vám dnes predstavíme kanapky - jedinečné chlebíčky, ktoré všetci milujeme si môžete teraz dopriať aj v moderných verziách pomazánok a obložení v mäsových, vegetariánskych, či vegánskych podobách v rozhovore s Danielou Sleziakovou z www.kanapky.sk.

Ako vznikol nápad založiť www.kanapky.sk?

Nápad vznikol podobne ako všetky dobré nápady - náhodou :) . Pripravovala som priateľovi malé narodeninové posedenie, a keďže on nie je veľmi na sladké, chcela som vymyslieť niečo čo bude jesť aj on. Pripravila som chlebíčky, kde som pokombinovala zaujímavé chute a veľmi ma bavilo vyhrať sa s ozdobením. V tej dobe som sa už v gastre pohybovala a napadlo ma, že toto by bola úplne krásna robota. Robiť zdravé, kvalitné a krásne ozdobené chlebíčky, to je niečo čo tu na našom trhu chýbalo :)

Ako reaguje verejnosť a na aké príležitosti si ich objednávajú?

Ľudia nás stále ešte iba spoznávajú, nakoľko to celé rozbiehame vo veľmi malom tíme, ale s obrovskou radosťou musím povedať že už máme vybudovanú klientelu úžasných zákazníkov a väčšina z ľudí ktorí objednávajú, cítia tú snahu, ktorú do toho vkladáme a opätovne sa radi vracajú k našim službám. Objednávajú od nás rôzne veľké spoločnosti na firemné raňajky či večierky, na posedenia, meetingy, snemy, školenia, či kurzy. Taktiež mávame menšie súkromné objednávky, napríklad len tak na večeru, párty, alebo piknik v prírode. A potom samozrejme oslavy, od narodenín až po svadby :)

Spomínali ste, že Vás práca v gastre baví, odkiaľ čerpáte motiváciu na prípravu?

Ja som odjakživa milovník jedla, točí sa okolo toho celý môj svet. Za život som prečítala nespočetne kuchárskych kníh a môj telefón je preplnený screenshotmi receptov. Aj keď reálne vyskúšam tak 1% z nich, tak niekde v mojom podvedomí sa to ukladá, a potom keď vidím v obchode nejakú nezvyčajnú alebo novú ingredienciu, príde mi ako blesk z jasného neba s čím by som to mohla skombinovať a už vymýšľam :) Taktiež milujem chodiť do reštaurácii, tam sa vždy pokochám krásne naservírovaným jedlom, a potom sa snažím preniesť tú krásu aj na naše kanapky. Snažíme sa, aby každá jedna bola jedinečná. Keď ktokoľvek z nášho tímu dostane nápad, dostane s ním aj príležitosť. Dáme hlavy dokopy , poskladáme skúšobnú kanapku, a spolu rozhodneme či patrí alebo nepatrí do novej ponuky.

Práve gastro je tým odvetvím, ktoré poznačila koronakríza, ako to cítite vy? 

My sme v podstate iba pár mesiacov pred celým tým vypuknutím s Kanapkami začali, takže sme sa paradoxne počas korony vlastne rozbehli. Stále sú tu firmy, ktoré spríjemňujú zamestnancom dni dobrým jedlom a takisto sú stále ľudia, ktorí si dokážu spraviť aj v týchto časoch pekný pohodový večer s chutnými chlebíčkami. Určite to ale pociťujeme, napríklad po každom novom vyhlásení lockdownu je tých objednávok zrazu na pár dní o niečo menej, alebo ľudia pre chorobu rušia rezervácie.

Keď dostanem chuť na kanapky, ako sa k ním dostanem?

Tu je priestor na dobrú správu, o pár dní bude dokončená naša web stránka a celý proces objednávania bude oveľa jednoduchší :) Momentálne fungujeme na online objednávkach 24 hodín vopred, ktoré si ľudia môžu spraviť telefonicky, mailom, cez Instagram alebo Facebook, kde si vedia aj pozrieť našu ponuku, ale samozrejme pre uľahčenie radi ľudom celé menu pošleme aj priamo na mail. Po spísaní objednávky nám zákazník zadá dátum a čas kedy si želá Kanapky doručiť a my mu ich osobne prinesieme :)

A čo plány do budúcnosti, môžete našim čitateľom prezradiť novinky, ktoré plánujete?

Naša najväčšia novinka je teraz novo nadviazaná spolupráca s @Rast.linka, čím sme rozšírili náš sortiment o úžasné bezlepkové vegánske koláčiky, po ktorých bol veľký dopyt. Týmto krokom sme taktiež rozšírili  aj náš tím o jednu úžasnú novú osôbku, bez ktorej si už našu firmu ani nevieme predstaviť. V najbližšej dobe budeme otvárať prevádzku, zatiaľ však čakáme aké opatrenia táto koronakríza prinesie, určite však o tom budeme informovať na našich sociálnych sieťach.

A čo sa týka ďalších plánov, určite plánujeme nájsť viac ľudí, ktorí budú robiť Kanapky s rovnakou láskou, precíznosťou a oddanosťou ako my, aby sme mohli uspokojiť ešte viac hladných zákazníkov :) Eventuálne sa plánujeme rozšíriť aj do iných miest, najprv však zaistíme, že bratislavská pobočka bude fungovať na 100%, pretože našim cieľom je prinášať ľudom to, čo my sami očakávame od gastropriemyslu- tip top kvalitu, na ktorú sa dá vždy spoľahnúť a garanciu toho, že keď prídete, dostanete vždy ten najlepší prvotriedny chlebíček :)

V spolupráci s www.kanapky.sk sme pre Vás pripravili súťaž o box kanapiek podľa vlastného výberu; stačí ak do 10. februára pošlete na redakcia@lifefashionfood.net odpoveď, čo sú kanapky a aké je Vaša obľúbená kombinácia (platí len pre Bratislavu).



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov