New Balance 57/40 „Decade Clash“

New Balance model 574 poskytol v priebehu rokov svoje tvary a krivky mnohým materiálom a vzorom. NB využil tento rok na vytvorenie nového modelu 57/40 - moderného poňatia klasického modelu 574. Táto chronologická kolízia sa predstaví v novom balíčku "Decade Clash", ktorý sa vyhýba stereotypným sivým odtieňom NB a vymieňa ich za hravé farby, ktoré sa postupne vystriedali v priebehu rokov v NB.

Jeho dnes už klasický štýl semišu a pletenej tkaniny - plus jeho stvárnenie v nespočetných farebných kombináciách - spravilo z neho od jeho debutu hlavný model NB po viac ako 30 rokov. Vlastnosti materiálu pod povrchom, vrátane SL-2 Last a ENCAP - zmäkčujúce vložky, boli doplnené ventiláciou, ktorá dýcha pri každom kroku. Mnohé z týchto dizajnových prvkov sú základným motívom 57/40, avšak jeho estetika je zmodernizovaná pre súčasné potreby. 

Mnohé z týchto dizajnových prvkov sú základným motívom 57/40, avšak jeho estetika je zmodernizovaná pre súčasné potreby. 57/40ky, ktoré sa predstavia v štvorčlennej kolekcii, preskúmajú vďaka univerzálnosti tohto modelu nekonečné farebné možnosti a koncepty naprieč pánskymi a dámskymi modelmi. NB plne využil možnosti takejto siluety, ako sa to ukázalo na rade japonskej kolaborácie alebo na kolaborácii s Bricks & Wood na začiatku tohto roka. Každý semišový a sieťový panel na 57/40 je účinne zväčšený alebo doplnený o pôvodné proporcie 574 a posúva sa k maximalistickej estetike modelov NB z 90. rokov. Najviditeľnejšie je to vidieť na predimenzovanom bočnom logu N, ktoré bolo s veľkou sebaistotou použité na podobne futuristickom modeli 327. 

Vďaka tomu, že 57/40 má k dispozícii veľa panelov, môže byť koncept "Decade Clash" plne zrealizovaný. Jeden z pánskych modelov sa objaví v bledomodrej, ktorá čerpá farbu z nylonovej vrstvy modelu 320 zo 70. rokov - zmiešanej s tvrdými kontrastmi tyrkysovej a oranžovej. Zatiaľ čo druhá varianta pripomína známe šedé farebné schémy M1300JP z 80. rokov, experimentuje aj s farebnými ovocnými akcentami modelu 660 z 90. rokov. Dámske varianty sa predvedú na farebnom fronte o niečo dobrodružnejšími, letnými odtieňmi "baby blue" a citrusovo - oranžovou s modrým alebo ružovým neónovým číslom. Tu si opäť požičiava farebné kombinácie z tridsiatich rokov retro bežeckých topánok NB.

Podobné vylepšenia sa tiež objavia na podrážke. Jedným z novovznikajúcich dizajnových prvkov moderných tenisiek sú dvojité podrážky, ktoré sú kľúčovým faktorom pre model 57/40. Horná medzipodrážka je vlnitá, splývavá organická pena, ktorá využíva predchádzajúce NB vzory ako je 850 a je zvýraznená farbami na zvršku obuvi, zatiaľ čo spodná polovica je skosená penová doska pripomínajúce skôr tvar OG 574. Táto dvojitá medzipodrážka je zakončená zväčšeným pleteným vzorom, ktorý sa obzerá späť na pôvodnú terénnu podošvu modelu 574.

574 bol navrhnutý s myšlienkou trekovej obuvi ešte predtým než bol použitý na ulici a rovnako je tomu pri modeli 57/40, ktorý je optimalizovaný pre mestské účely. Desaťročia by sa mohli použiť na vývoj  tejto najnovšiej verzie, ale nenechajte sa pomýliť: Kolekcia New Balance 57/40 "Decade Clash" je k dispozícii už teraz.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov