Charita si pripomenula dva roky od ruskej invázie srdcom zo 730 horiacich sviec

Slovenská katolícka charita si podujatím Srdcom za mier pripomenula dva roky od ruskej invázie na Ukrajinu. Podujatie, ktoré sa uskutočnilo dva dni pred oficiálnym výročím v centre Bratislavy, pozvalo zapojiť sa do tohto dôležitého aktu solidarity aj všetkých občanov.

730 horiacich sviečok, ktoré vytvorili veľké srdce, reprezentovalo počet dní od vypuknutia vojny. Týmto symbolickým gestom charita chcela vyjadriť solidaritu nielen s obeťami vojny na Ukrajine a ich rodinami, ale aj so všetkými obeťami vojnových konfliktov na celom svete a túžbu po mieri.

Podujatie sa konalo pod záštitou Hlavného mesta Slovenska Bratislavy a s podporou primátora Matúša Valla, ktorý sa prihovoril zúčastneným. „Chcel by som sa úprimne poďakovať všetkým Bratislavčanom, že nezabúdajú na tragédiu, ktorá postihla našich ukrajinských susedov,“ povedal.

Prítomným sa taktiež prihovoril Myroslav Kastran, ukrajinský veľvyslanec na Slovensku, ktorý vyjadril svoju vďačnosť za podporu slovenskej verejnosti, na ktorú jeho ľud nikdy nezabudne.

Je dôležité, aby sme si spoločne pripomenuli obete vojny a vyjadrili solidaritu s tými, ktorí trpeli v dôsledku konfliktov,“ uviedol vo svojom príhovore generálny sekretár charity Miroslav Dzurech. „Takéto udalosti nám pripomínajú, že mier a ľudské práva sú hodnoty, za ktoré sa oplatí bojovať.“

Týmto podujatím sa Slovenská katolícka charita pripojila k susednej Viedni, kde podobnú akciu organizovala partnerská Charita Viedeň.

Ďakujeme aj Múzeu Mesta Bratislava za sprístupnenie veže pre hostí, usporiadateľov i návštevníkov podujatia.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov