Fouzooslavujte! Je čo!


Takto, začiatkom jari, sa na našej gurmanskej scéne objavil nováčik s trochu uleteným menom FOU ZOO a netajil sa vysokými ambíciami. Teraz, po štyroch rokoch, keď získal renomé najlepšej reštaurácie v krajine, mieri ešte vyššie.


Pre tých, ktorí ešte nemali to šťastie, stať sa aspoň raz hosťom tohto výnimočného konceptu - Fou Zoo prináša rafinovanú kombináciu toho najlepšieho, čo ponúka more aj pevnina. Dokonalý súlad ázijskej a európskej gastronómie na tej najvyššej úrovni kvality a čerstvosti, podčiarknuté prvotriednym servisom a mimoriadne vydareným interiérom. Skrátka nechýba nič, čo by najlepšia reštaurácia mala mať


Aj preto pred bránou Fou Zoo parkujú pestré ešpézetky z rôznych kútov Európy. Hlavne z neďalekej Viedne zaznamenali prvých pravidelných “štamgastov, keďže rakúske magazíny, po získaní vysokého hodnotenia od prestížneho Gault-Millau bedekra, posunuli Fou Zoo do Top 10 v regióne. Keď k tomu pridáme množstvo lokálnych ocenení, napríklad plný počet piatich hviezdičiek od Trendu či Bratislavských novín, alebo titul prémiová reštaurácia roka od Gurman Award, začíname mať dojem, že by sa konečne na Slovensku mohla udomácniť aj nejaká Michelin hviezda. Nás to baví, radi študujeme, experimentujeme, sme skvelý, vyladený tím, skrátka sa zabávame. Tie ocenenia sú len taký príjemný vedľajší efekt. Žiadne z nich sa nevyrovná tomu pocitu, keď pozorujete hostí a vidíte tie nemé úžasy, spokojnosť z nich až svieti, vysvetlil tajomstvo úspechu Ľubo Blaho - manažér Fou Zoo. 


A o tom, že sa učia od tých najlepších svedčí aj fakt, že sa im podarilo pozvať také hviezdy ako michelinovského šéfkuchára a sushi majstra Ichira Kubotu, ktorý je gastronomickým pojmom nielen v rodnom Japonsku, či Marka Molnára šéfkuchára prestížnej Zuma v Londýne. S Antoniom Vacca z Bo London pripravili fusion show s taliansko-japonskými twistami a s Liborom Dobišom z oceňovanej londýnskej reštaurácie Naamayaa organizovali degustačnú expedíciu historickým prierezom delikates thajského kráľovstva. Úspech Fou Zoo doletel až do matičky Prahy, a tak prestížna pražská reštaurácia Celeste, pozvala celý tím, aby tam pre ich hostí pripravil show z toho najlepšieho, čo sa podáva v Bratislave. 


K tomu pridáme rôzne stáže v tých najexotickejších kútoch sveta, zväčša na východ od nás, a tak sme mohli vo Fou Zoo ochutnať Omán, Srí Lanku, Japonsko, ale aj také vlastnoručne nájdené hľuzovky. S úspechom prichádza aj zodpovednosť, a tak spustili projekt Fou Zoo Academy zameraný na podporu talentov v oblasti gastronómie, poriadajú kurzy varenia a sushi, skrátka tvrdou prácou a zanietením sa vypracovali na kulinársku inštitúciu, ktorá udáva trendy v oblasti fine dining. “Nepozeráme sa na Fou Zoo len ako na reštauráciu. Je to niečo ako show, kde si každý zo zmyslov príde na svoje. U nás sa namiesto jedál servíruju výnimočné zážitky. dopĺňa šéfkuchár Michal Konrád.


A ako sa dá osláviť toľko úspechov? Tentokrát nám nič neprezradia. Tvrdia, že aj keď vieme o čom je Fou Zoo, toto tu ešte nebolo. Tak nám nezostáva nič iné, len prísť ochutnať či dokázali prekonať samých seba. A jedna dobrá rada na záver: nezabudnite na rezerváciu.

12.3. - 14.3.2014 od 18:00
99 Eur / s nápojmi 148 Eur / osoba

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov