Na koho sa môžete tešiť na festivale Bažanť Pohoda 2014


Anglický hudobník Tricky predstaví na festivale svoj minuloročný album False Idiots. Pôvodne člen Massive Attack, po svojom odchode vydál debutový album Maxinquaye, ktorý bol natoľko úspešný, že vystrelil samotného autora na medzinárodnú hudobnú scénu, niečo s čím sa Tricky úplne nestotožnil.  Rolling Stone magazín označil Trickyho za kombináciu amerického hip-hopu, soulu a reggea s melancholickým nádychom 80 rokov Britského popu. 





Tešiť sa môžete aj na anglické bratské duo Disclosure, ktoré sa prestaví so svojím live setom.  Súrodenci sa prvýkrát zapísal v očiach verejnosti po vydaní singlu Tenderly/Flow v januári 2012. Single sa stal hitom, čo zabezpečilo Discosure účasť na 2012 Festival Circuit. Duo vydalo prvý hit Latch v októbri 2012, ktorý sa dostalo na 11 miesto Britskej Hitparády. V minulom roku sa vydali na celosvetové turné v 40 európskych, amerických a kanadských mestách, ktoré zahŕňalo aj účasť na známých festivaloch v Chicagu a Washingtone. 




Návštevníci Pohody sa môžu tešiť aj na koncerty interpretov ako Tame Impala, Moderat, Suede, Kraftwerk, Mogwai, TAzealia Banks, The Afghan Whigs, Never Sol, Putan Club, Tricot, Mount Kimbie, Jana Kirschner, Ivan Mládek a Banjo Band, Katarzia, Repetitor, Esazlesa, Bachtale Apsa, Korben Dallas, ČAD, Slobodná Európa, Seward, Molotov Jukebox, Fatoumata Diawara s Robertom Fonsecom, Jambinai, A Tribe Called Red, Manu Delago Handmade, Bemet, Chinawoman, Gilles Peterson, Lolamarsh, Repetitor, Helfer, Analogik, Oratnitza, Walter Schnitzelsson, Talkshow, The Global Optimistic, Škvíry & Spoje, Herzog Herzog, Autumnist, WWW alebo na vystúpenie spoločného projektu bubeníka Martina Valihoru s rapperom Vecom.





Ďalším účinkujúcim je kapela Deap Vally – americké rokové duo z Los  Angeles. Skupinu tvorí spevák a gitarista Lindsey Troy a Julie Edwards, bubeníčka. V júli 2012 vydali svoj debutový singel Gonna Make My Own Money, ktorý si vyslúžil pozitívne recenzie v Spojených Štátoch a na Britských ostrovoch.  Taktiež sa zúčastnili hudobných festivalov v Hyde Parku a Suffolku. V novembri tiež debutovali svojím vystúpením v Japonsku, kde sa predstavili na jednom pódiu spoločne s Thurstonom Moorom a Dinosaur Jr. 


Pre kompletný program a lístky navštívte stránku festival www.pohodafestival.sk

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov