Bažant Pohoda 2014 - základné informácie


Festival Pohoda vznikol v roku 1997 ako jednodňové podujate a v priebehu posledných 17 rokoch sa stal jedným z najnavštevovanejších podujatí na Slovensku. Hlavný program festivalu tvorí hudba rôznych žánrov ako sú rock, punk, fulk, reggae, ska, jazz, ale aj klasická hudba. To je doplnené o ďalšie umelecké vystúpenia ako sú tanec, film, výtvarné umenie, literatúra, či rôzne diskusie na spoločenské témy. Od roku 2004 sa festival koná na trenčianskom letisku, kde sa odohráva bohatý program na 2 stagoch a viacerých arénach. Priamo v areáli sa nachádza aj stanové mestečko a parkovisko. 




Najjednoduchšou možnosťou je ubytovanie v dvoch stanových mestečkách priamo vo festivalovom areáli. Jedno stanové mestečko sa nachádza smerom od Trenčína pre peších návštevníkov, druhé smerom od obce Opatovce. Stanové mestečká sú zriadené na upravenej ploche vedľa pristávacej dráhy. Výmera stanových mestečiek je disponovaná tak, aby uspokojila všetkých záujemcov. Stanovanie v stanových mestečkách je vyhradené iba pre návštevníkov festivalu a poskytuje sa bezplatne. Kempy sú vybavené sociálnymi zariadeniami a cisternami s pitnou vodou.


 Mesto Trenčín má vynikajúce zázemie na usporadúvanie podobných podujatí. Ide o jeden z najdynamickejších regiónov Slovenska s bohatou históriou, množstvom kultúrnych pamiatok (Trenčiansky hrad) a kvalitnou škálou služieb, samotné mesto patrí k najkrajším na Slovensku. Návštevníci, ktorí prídu vlakom, stopom, autobusom alebo akokoľvek okrem vlastného auta môžu využiť kyvadlovú dopravu Železničná stanica – Letisko. Posilnená bude aj vlaková doprava, najmä rýchliky z Bratislavy  a Košíc. 


Aj tento rok vypravia organizátori pre svojich návštevníkov špeciálne spiatočné autobusy, ktoré ich pohodlne dovezú na trenčianske letisko z piatich slovenských a troch českých miest, a po skončení festivalu zase domov. Partnerom špeciálnej autobusovej dopravy je spoločnosť CK Satur, vďaka ktorej sú ceny jednotlivých spojov skutočne výhodné. Za spiatočný lístok z Banskej Bystrice, Brna, Galanty, Nitry, Nových Zámkov, Ostravy a Zvolena zaplatia návštevníci festivalu len 9,90 eura, z Prahy do Trenčína a späť len 25 eur.



Na festival bude možné si zakúpiť oblečenie, CD, odznaky, šperky a iné suveníry. Tieto sú umiestnené v stánku označenom logo festivalu. Informácie ohľadom lístkov, dopravy, ubytovania či kompletného programu nájdete na stránke www.pohodafestival.sk



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov