To najlepšie z festivalu Bažant Pohoda 2013?


Organizátori festivalu ho zhodnotili ako veľmi silný, silný, silný ročník a my sa k ním len smelo pridávame. Počas 4 dní sa na 2 stagoch vystriedalo niekoľko desiatok hudobníkov a kapiel domácej a zahraničné produkcie. Sobotné finále právom patrilo austrálskemu hudobníkovi Nickovi Caveovi, ktorý odohral viac ako 100 minútový koncert v doprovode kapely Bad Seeds. Toto vystúpenie sa veľkými písmenami zapísalo do histórie Pohody. 





Na Pohode býva pravidlom vystúpenie interpreta, ktorý nebol dopredu ohlásený. Minulý rok ním bola diskusia nehudobného hosťa Róberta Bezáka, ktorej sa zúčastnili viacere osobnosti na čele s Ivetou Radičovou, a ktorí inšpiroval účastníkov diskusie.  Jednou z najpopulárnejších kapiel z domácej produkcie je Vidiek, s ktorou si zaspieval aj samotný organizátor Michal Kaščák.  Hlavná hviezda festivalu kapela Atoms for Peace vďaka famóznemu výkonu vytvorila doslova elektrizujúcu atmosféru. Ich piatkové nočné vystúpenie prinieslo na Pohodu energiu, ktorá sa rozstrekla na všetky strany.


 Výber kapiel často indikuje, že sa v prípade Pohody jedná o alternatívny festival, ale viac ako 30.000 návštevníkov každoročne hovorí o niečom inom. V konečnom dôsledku si na Pohode vybere každý to svoje ´´pravé orechové´´. Pokiaľ nie ste zrovna nadšenci určitého hudobného žánru na výber máte množstvo iných  aktivít, diskusií a tento rok k ním pribudli aj adrenalinové športy. Festival Bažanť Pohoda je však predovšetkým o tej pulzujúcej atmosfére, ktorá každým rokom pohltí nadšencov nielen zo Slovenska.


Viac informácií o tohtoročnom programe a lístkoch nájdete na stránke www.pohodafestival.sk

Foto by Marko Erd

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov