Nové mená Festivalu Bažant Pohoda 2015

Festival Bažant Pohoda sa tak ako každoročne uskutoční na trenčianskom letisku v termíne 9 – 11. júla 2015. Od nášho posledného updatu uplynuli už 2 mesiace, kedy boli potvrdené mená 4 účinkujúcich: DÝSE, EROTIC MARKET, VLASTA POPIČ A REPETITOR. Organizátori postupne doplnili zoznam o ďalších zaujímavých interpretov a my sa na nich dneska bližšie pozrieme.


EAGLES OF DEATH METAL –  je americká rocková skupina z Kalifornie, ktorú založili v roku 1998 Jesse Hughes a Josh Homme, ktorí sú jediný stáli členovia skupiny, aj napriek Hommovým záväzkom k ostatným kapelám, kde hrá. Napriek názvu kapely, v tomto prípade sa nejedná o heavy metal. Homme prirovnáva zvuk kapely ku kombinácií bluegrasovej gitary s drum beatmi a vokálami. Hughes je známy svojím entuziazmom pri kontakte s publikom pri živých vystúpeniach.


KUENTA I TAMBU – inšpirované tradičnou afro karibskou hudbou z Curacaa, táto skupina vytvorila absolútne nový zvuk. Šikovne sa im podarilo nájsť rovnováhu medzi elektronickým zvukom, spevom a rytmom, ktorý je podporený tambú bubnami. Niektorý to nazývajú globálne basy, iní Tambutronic ale jedno je isté, je to divoká a farebná explózia energie so serióznymi tanečnými pohybmi na parkete.


OFF! – bola založená na konci roku 2009 spevákom a blízkym priateľom Kiedisa z Red Hot Chilli Peppers Keithom Morrisom. Práve blízke vzťahy Morrisa s Kiedisom podporili myšlienku, že kapela vystupovala ako predskokan na ich celosvetovom turné I´m with You World Tour. Ich hudba kombinuje improvizovanú energiu so schopnosťami štyroch výborných hudobníkov a vyznie ako rock & roll, ktorý ako sa zdá punk navždy stratil.



YOUNG FATHERS –  vznikli v roku 2008 spojením mien hudobníkových otcov. Skupina sa začala stretávať v teenegarských rokoch v známom Bongo Clube v Edinburgu, keď mali 14 rokov. Okamžite začali skladať texty a spoločne nahrávať na staré, lacné kazety v rodičovskom dome. Po rokoch sa spojili s domácou produkčnou spoločnosťou a nahrali svoj prvý album. Kapela sa vydala na turné po Európe, ktoré im zväčšilo reputáciu a neskôr debutovalo v severoamerickom Texase.  V minulom roku hrali na tých najväčších festivaloch v Británií a Európe a toto leto ich uvidíme na Bažant Pohode.


BO NINGEN –  sú japonská punková skupina, ktorá pôsobí najmä v Londýne. Od svojho vzniku hrali na festivaloch v Británií, Európe a Japonsku a azda najznámejším bolo ich vystúpenie v roku 2011 na benátskom Biennale v spolupráci s Timom Noblom a Sue Webster. Boli tiež pozvaní aby vystúpili v rámci akcie Yamamoto Piatkové neskoré večeri vo Victoria a Albert Múzeu.


TOO MANY ZOOZ –  je najhorúcejšia hudobná novinka z New Yorku, ktorá zaplavuje stanicu metra na Union Square v pondelkové rána. Vibrujúce zvuky v spojení s impozantnými tanečnými pohybmi vytvorili nový hudobný fenomén, ktorý aj vďaka zdieľaniam na Youtube má k dnešnému dňu viac ako 700 tisíc videní. Bez vokálov alebo iného podporného zvuku, ich akustické inštrumenty sú plné čerstvého vzduchu ovplyvnené rockom, jazzom a africkými bubnami.


LES AMBASSADEURS – vznikli 70tich rokoch gitaristom Kantem Manfilom, ku ktorému sa rýchlo pripojil legendárny vokalista Salif Keita z Mali. Ich repertoár zahŕňa kombináciu jazzu, latinsko-amerických a európskych vplyvov a malijského folku. Práve na festivale Pohoda si môžete vychutnať Buena Vista Social Club z Mali, ako ich mnohí nazývajú v kompletnom zložení opäť po rokoch.

Viac informácií ohľadom festivalu sa dočítate na oficiálne stránke 
 alebo keď budete sledovať Facebook https://www.facebook.com/pohoda.festival
V priebehu nasledujúcich mesiacov Vám postupne budeme predstavovať ďalších účinkujúcich. STAY TUNED!  

Foto: Zdroj Internet 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov