Bielorusi zabetónovali Slovákov, o postupe sa rozhodne v Luxembursku

Vypredaný štadión pod Dubňom privítal slovenskú reprezentáciu na posledný domáci a predposledný zápas kvalifikácie na EURO 2016 vo Francúzsku.  Aktuálnu druhú priečku v tabuľke C-skupiny mohli Slováci doma potvrdiť proti súperovi z Bieloruska, nad ktorým pred rokom vyhrali v Borisove 3:1. Ako sa však niekoľkokrát v minulosti potvrdilo, posledný krok býva zväčša najťažší.

Zdroj: Ján Mintál
V 4. minúte si vytvoril prvú šancu Ďuriš, ktorý bol zastavený po čistom súboji v pokutovom území. 10. minúta patrila šanci Kucku, ktorý však odhlavičkoval nad brvno. Podobne skončila aj Hamšíkova strela v 22. minúte. Hubočan, ktorý bol niekoľkokrát atakovaný súperom v prvom polčase skončil ležať v 25 minúte na trávniku, ale po rýchlo zákroku lekárov bol opäť na ihrisku.

Zdroj: Ján Mintál
Zdroj: Ján Mintál
Zdroj: Ján Mintál

Azda najväčšia šanca Slovákov prišla v 30. minúte, kedy Makovu strelu, ktorá mierila rovno medzi dve žrde odkopol z bránkovej čiary hráč hostí a zabránil tak čistému gólu.  Opäť raz platilo staré známe, nedáš dostaneš. Hostia trestali našu nepremenenú šancu o 4 minúty neskôr, kedy rohový kop dobre ohlavičkoval hosťujúci Dragun.

Zdroj: Ján Mintál
Zdroj: Ján Mintál
Zdroj: Ján Mintál
Bielorusi boli po prvom góle aktívni a naďalej útočili, šancu skórovať mali ešte minimálne dvakrát v prvom polčase. Aj napriek trom nastaveným minútam gól nepadol a hostia napokon vyhrali prvý polčas pomerom 1:0. Aj napriek viacerým dobrý šanciam v prvom dejstve húževnatý súper z Bieloruska dobre bránil a Kozákoví zverenci nenašli recept na jeho prekonanie.

Na začiatku druhého polčasu slovenskí hráči útočili a v 52. minúte po menšej trme-vrme pred bránou Bierousov si vypracovali viacero dobrých šancí. Rýchlik Weiss bol zastavený v 57. minúte a naši mohli rozohrávať priamy kop priamo v šestnástke. Samotný faulujúci Weiss mieril len do náruče brankára Gorbunova, ktorý jeho strelu s prehľadom vyrazil.

Tréner Kozák v druhom polčase prvýkrát striedal, keď poslal na ihrisko Nemca, ktorý nahradil Pečovského. V 64. minúte bol po faule a následnej červenej karte poslaný z ihriska hráč súpera Martynovich a Slováci hrali presilovku o jedného hráča. Tú mohli využiť už o 2 minúty neskôr, kedy mohol skórovať Kucka, ale trafil napokon iba žrď.

V 71. minúte prišiel na ihrisko Stoch, ktorý bol trénerovým žolíkom v zápase so Španielmi pred rokom v Žiline kedy vsietil víťazný gól a rozhodol tak o víťazstve Slovenska nad favoritom skupiny. Hráči s dvojkrížom na hrudi boli aktívni, tlačili sa do útočného pásma, ale akoby im tlak a prílišne chcenie zväzovalo ruky. Gól nepadol ani po závare pred bránou súpera v 74. minúte.

Posledné možné striedanie na strane domácich využil tréner Kozák v 80. minúte, kedy poslal na ihrisko Dudu namiesto Maka, ktorý si v prvom polčase vybudoval viaceré dobré šance. 9850 divákov na žilinskom štadióne neúnavne fandilo a posúvalo Slovákov do útoku. Avšak Bielorusi ako keby zabetónovali svoje obranné pásmo a nepustil domácich do vyloženej gólovej šance.

Zdroj: Ján Mintál

Zdroj: Ján Mintál
Gól napokon nepadol ani v 5-minútovom nadstavenom čase, aj napriek viacerým šanciam na strane Slovákov. Frustráciu bolo vidieť nielen na tvárach fanúšikov, ale predovšetkým hráčov na čele s kapitánom Martinom Škrtelom. Poslednú šancu na potvrdenie postupu na EURO2016 majú Slováci o tri dni v Luxembursku.

Tréner Kozák na pozápasovej tlačovej konferencií uviedol, že prvý polčas nevyšiel jeho zverencom presne podľa predstáv. Súper podal kvalitný výkon najmä zásluhou hráčov Bate Borisov. Pred zápasom s Luxemburskom bude dôležité zregenerovať sily a pripraviť hráčov mentálne. Lebo, ak sa niečo príliš chce, nie vždy sa to podarí ako sme mohli vidieť dnes večer v Žiline.

Za poskytnutie fotografií ďakujeme Jánovi Mintálovi. Viac fotografií nájdete na jeho fan stránke https://www.facebook.com/Janči-Mintál-Sport-Reporting-Photography-885956961483669/timeline/




Môže sa vám páčiť

0 Komentárov