Október ovládol Fashion LIVE! 2015

V priestoroch Starej Tržnice sa konal tretí ročník unikátneho podujatia s názvom Fashion Live, ktoré predstavilo kolekcie slovenských a zahraničných dizajnérov, ale zároveň otvárilo svoje brány aj mladým talentovaným návrhárom. Trojdňové podujatie pod záštitou Slovak Fashion Week Initiative opäť raz potvrdilo, že Slovensko je vie oceniť nielen kvalitnú, ale najmä inovatívnu módu.


Fahion Live otvoril brány 3. ročníka



KOLEKCIA TWIN-SET


Kolekcia talianskej dizajnérky Simony Barbieri bola kombináciou športovo elegantnej módy na denné nosenie. V pestrých farbách vynikla ženskosť, ktorá bola podporená prvkami čipky na šatách a sukniach. Simona šikovne ukázala, ako jednoducho sa dá zladiť elegancia s nadčasovosťou.







SALON EXPERT BY LOREAL



MARTIN HRČKA


Mladý slovenský návrhár a držiteľ minuloročného ocenenia Martin Hrča predstavil kolekciou, ktorá bola inšpirovaná jeho rodným Liptovom. Pánske a dámske modely boli doplnené ručne robenými šperkami a celkový dojem vytvárali netradičné účesy v tvare osích hniezd na hlavách modelov.






DONNA ROSI 


Je značka, ktorú ocenia predovšetkým dámy s dôrazom na kvalitu a eleganciu. Pohodlné materiály v pudrových odtieňoch sú vhodné predovšetkým na spoločenské príležitosti, ale aj do práce.


MICHAELA ĽUPTÁKOVÁ


Michaela Ľuptákova uchvátila modelmi, ktoré kontrastovali so štruktúrou material, boli jemné a splývavé, ale zároveň dostatočne zahriali svoje nositeľký pred zimou. Jedinečná kolekcia bola nabitá rafinovanou ženskosťou, ktorú ocenili aj diváci.



LENKA SRŠŇOVÁ


Lenka Sršňová predstavila svoju extravagantnú kolekciou s názvom Bonbon, v ktorej vynikali veselé farby, modely doplnila teniskami a vrcholom bolo vystúpenie dvoch vyčesaných pudlov sprevádzajúcich modelku. Za svoju tvorbu si patrične vyslúžila na záver podujatia aj ocenenie Fashion Live.





BORIS HANEČKA


Boris Hanečka sa zaraďuje k popredným slovenským návrhárom, ktorý kladie dôraz na rafinované modely a inak tomu nebolo ani v jeho najnovšej kolekcií. Sám autor sa tentokrát predstavil ako model na mole a jeho kolekcia bola ukážkou nositeľnosti v spojení s úpletmi, kožušinou a netradičnými ozdobami hláv.









Vyvrcholením podujatia Fashion Live bolo piatkové odovzdávania cien tým najlepším. Okrem spomínanej Lenky Sršňovej si ocenenie odniesol aj Marcel W. Holubec, ktorý v piatok zároveň predstavil svoju najnovšiu kolekciu. Viac informácií o podujatí, ako aj fotografie z jednotlivých prehliadok nájdete na Facebooku Fashion Live https://www.facebook.com/fashionlive.sk?fref=ts

-------------------------------------------------------------------------- Tretí ročník unikátneho projektu Fashion LIVE!, ktorý bude prebiehať  od  21. - 23. októbra 2015 v priestoroch Starej tržnice, ponúkne bohatý program. Najlepší slovenskí dizajnéri a víťazi súťaže Signal Fresh Fashion Contest predstavia svoje najnovšie kolekcie. Milovníci módy sa môžu tešiť aj na prezentáciu modelov dizajnérov z Poľska, Maďarska, Českej republiky či Holandska.
Prestížne a dlhoočakávané podujatie Fashion LIVE! ponúkne v rámci troch prehliadkových dní to najlepšie zo slovenskej a zahraničnej módnej scény. Svoju tvorbu predvedú desiatky mladých talentov, ale aj etablovaných módnych dizajnérov.





Prvý prehliadkový deň Fashion LIVE! otvorí česko-slovenský projekt SCI-FI SAFARI, ktorý podporuje tvorbu mladých módnych návrhárov. Hneď po ňom sa predstavia obľúbení dizajnéri ako Buffet Clothing, Jiří Kalfař, Ida Sandor, Twin-Set, Jana Gavalcová a Martin Hrča. Deň uzatvorí prehliadka Vysegrad countries v zastúpení Ing Concept (HU), Domi Grzibek (PL) a Mirky Horkej (CZ).

Druhý deň sa návštevníci môžu tešiť na kolekcie študentov odevného dizajnu VŠVU z Ateliéru 343. Do sveta módy vás vtiahnu aj Eleonóra Gašková, We are not sisters, Jaroslava Procházková, Donna Rosi, Michaela Ľuptáková, Lenka Sršňová a Boris Hanečka.

Záverečný deň bude patriť študentom odevného dizajnu z Univezity Tomáše Baťu v Zlíne, zahraničnej hviezde Joelle Boers z Holandska, Veronike Hložníkovej, Izabele Komjati, značke Blažek, Marcelovi Holubcovi W. a talentovaným víťazom súťaže Signal Fresh Fashion Contest. 
Slávnostná fanfára odznie pri odovzdávaní prestížnych ocenení Fashion LIVE! Awards za rok 2015. O tom, kto sa stane najlepším dizajnérom, fresh dizajnérom, modelkou a modelom  roka, a kto najviac zaujme svojou prehliadkou rozhodne odborná porota v zložení Olo Křížová, Dana Lapšanská, Eva Blahútová, Tamara Šimončíková Heribanová, Natália Repkovská, Monika Kaplan-Gerc (PL) a Branko Popovic (NL).

„Veľkou novinkou podujatia Fashion LIVE! je, že časť programu sa bude odohrávať v nákupnom centre Bory Mall, kde pripravujeme celý mesiac módy. Pozrieť si môžete výstavu fashion fotografií či fashion performance 24. a 25. októbra,“ prezrádza dizajnér a koordinátor projektu Marcel Holubec W.

Počas Fashion LIVE! budú mať milovníci módy možnosť vidieť aj Fashion LIVE! Talk Special s holandskými hosťami, zakladateľmi festivalu Fashionclash. „Sme veľmi radi, že návštevníkom môžeme tento rok priniesť aj atraktívne sprievodné podujatia. Fashion LIVE! Talk Special sa uskutoční 21.10. o 19:00 v Zóne by Refresher,“ upresňuje manažérka projektu Zora Husarčíková.

Lístky na podujatie Fashion LIVE! si môžete zakúpiť  na mieste alebo na:
http://www.inviton.sk/event/fashion-live-2015

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov