Belasí si pripísali skalp silného Jekaterinburgu

Popredné mužstvo Východnej konferencie, Avtomobilist Jekaterinburg zavítalo do Bratislavy, kde ich hostil nabudený Slovan. Ten si v predchádzajúcom víkendovom zápase zaknihoval vysoké víťazstvo v pomere 6:0 proti Jugre Chanty-Mansijsk. Belasí netrpezlivo čakali, či sa im do tímu podarí získať obrancu Ľubomíra Višňovského, ktorý v priebehu tohto týždňa vydá konečné stanovisko ohľadom svojho ďalšieho pôsobenia.
Zdroj: Instagram

V úvodnej tretine sa oba tímy prezentovali útočným hokejom so šancami na oboch stranách, aj keď aktívnejší v počte striel bol Jekaterinbug. Slovan hral v oslabení po faule Surového, hostia mali niekoľko šancí, ale brankár Brust domácich podržal. Pekným momentom bolo pripomenutie narodenín bývalého vynikajúceho hráča Slovana, ktorý získal titul ako hráč aj tréner a momentálne pôsobí na lavičke reprezentácie – Zdena Cígera.

Slovan sa v strednej časti hry musel brániť oslabeniu o dvoch hráčov a v jeho samotnom závere, keď mu dochádzali sily inkasoval gól z hokejky fínskeho hráča Ela, 0:1.  Hostia z Jekaterinburgu sa neradovali príliš dlho, o dve minúty neskôr prišlo vyrovnania v podaní Václava Nedorosta. Český hráč v službách Slovana vypálil od modrej a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.

Dokonalý obrat hráčov Slovana sme mohli vidieť v záverečnej tretine, kedy najprv poslal do vedenia hostí Vasilevský, ale domáci hráči o 5 minút vyrovnali zásluhou Šťastného. Slovan nepovedal ešte posledné slovo, v 52. minúte založili belasí akciu vo vlastnom obrannom pásme, rýchlym protiútokom sa dostali pred brankára hostí a Bartovič strelou z kruhov dostal Slovan do vedenia 3:2.


7193 divákov na zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa radovalo predčasne, keď necelú minútu pred koncom zápasu vyrovnal na 3:3 Golyšev a zápas poslal do predĺženia. V ňom diváci gól nevideli aj napriek viacerým šanciam, až napokon o osude zápasu rozhodli samostatné nájazdy. V nich bol úspešnejší Slovan, ktorý dvakrát skóroval a zaknihoval tak svoje druhé víťazstvo na domácom ľade v rade.

Obaja tréneri sa zhodli, že diváci mali možnosť vidieť v Bratislave výborný zápas. Slovan hral proti silnému súperovi, ktorý hral disciplinovane. Ako uviedol tréner Říha jeho hráči sa počas zápasu dostali pod tlak, ale konečne dokázali obrátiť vývoj zápasu vo svoj prospech. Najbližšie sa Slovan predstaví o dva dni, kedy doma privíta Barys Astanu. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov