Starostlivosť o chodidlá v zimných mesiacoch

Starostlivosť o chodidlá je jednou z vecí, ktoré netreba zanedbávať ani v zimných mesiacoch. Zarastajúce nechty, zhrubnutá koža, či otlaky sa dajú ľahko ošetriť pri absolvovaní medicinálnej pedikúry. Ako taká pedikúra vyzerá, kde ju môžete absolvovať sme sa rozprávali s Ing. Miladou Nádašiovou z Centra medicinálnej pedikúry v Bratislave.





Medicinálna pedikúra umožňuje bezbolestné ošetrenie nôh, nechtov a otlakov pomocou špeciálneho prístroja. Absolvuje sa nasucho, nakoľko si nevyžaduje nutne kúpeľ nôh ako je to v prípade mokrej pedikúry. Pred samotným ošetrením sa chodidlá dôsledne dezinfikujú, dezinfekciou sa nohy vyumývajú a klient si v pohodlnom kresle môže oddýchnuť najbližších 30 - 60 minút, koľko približne celá procedúra trvá.



Prístrojom sa následne obrusuje stvrdnutá a zrohovatelá koža, pričom pri pravidelnom absolvovaní pedikúry sa spomaľuje nadmerný rast a znižuje sa vytváranie otlakov. Nechty sa taktiež zbrusujú do požadovanej dĺžky a tvaru, čím nedochádza k ich nalomovaniu a štiepaniu. Súčasťou celej medicinálnej pedikúry je aj krátka masáž nôh a obutie klienta do ponožiek.


Okrem medicinálnej pedikúry môžete v centre absolvovať aj odborné podologické vyšetrenie chodidiel. Špeciálne vyškolený pedikér sa zaoberá prejavmi chodidiel a v prípade potreby spolupracuje s odbornými lekármi a fyzioterapeutmi. Samotná návšteva podológa sa zameriava na nápravu rôznych zlozvykov chôdze a behania, ktorú sme si nadobudli počas života.



Na záver, aby sme nezabudli na to najdôležitejšie! O nohy sa treba starať aj po návšteve pedikúry. Základom je pilníkovanie zhrovatelej kože, pravidelné krémovanie a výber vhodnej obuvi. Medicinálnu pedikúru v salónoch a centrách by ste mali navštíviť podľa individiuálnej potreby, ale odporúča sa raz za mesiac, najneskôr však raz za 3 mesiace.


Centrum medicinálnej pedikúry nájdete v Bratislave-Rači na Čachtickej 17 a odborne vyškolený personál na čele s Miladou Nádašiovou sa nielen postará o Vaše chodidlá, ale Vám aj pomôže pri výbere vhodných prípravkov. Viac informácií o medicinálnej pedikúre a o službách, ktoré poskytujú nájdete na ich stránke http://www.centrumpedikury.sk. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov