Na koncerte storočia vystúpi špička českej a slovenskej hudobnej scény!

Koncert storočia oživí spomienky na legendárnu Bratislavskú lýru! Zaznejú na ňom hity najväčšieho československého medzinárodného festivalu pri príležitosti 50-ho výročia jeho vzniku. "Bratislavská lýra sa dlhé roky pravidelne objavovala medzi najvýznamnejšími kultúrnymi podujatiami v hlavnom meste Slovenska. Od roku 1966 sa tu každoročne stretávali osobnosti českej a slovenskej populárnej hudby. Festival bol v prvom rade autorskou súťažou dovtedy nezverejnených piesní, z ktorých sa mnohé stali hitmi. 


Úspešnú spevácku kariéru to odštartovala súčasná špička slovenskej a českej populárnej hudby. Aj preto chceme tento skvelý festival pripomenúť,“ vraví jeden z organizátorov Jozef Šuhajda. Projekt „Mám rozprávkový dom – LÝRA 50“ dostal názov podľa piesne, ktorá zvíťazila hneď v prvom ročníku Bratislavskej lýry. Napísali ju slovenskí autori Vieroslav Matušík a Eliška Jelínková a po slovensky ju zaspieval Karel Gott.  Zvíťazil. „Sme radi, že do projektu sa zapoja vynikajúci českí aj slovenskí interpreti. 

Vystúpi aj víťaz prvého ročníky lýry, legendárny Karel Gott, samozrejme, ak mu to zdravie dovolí. Zaspieva tiež Helena Vondráčková, Olympic, Eva Pilarová, Elán, Peter Lipa, Vašo Patejdl, Ján Lehotský, ale aj interpreti mladšej generácie Martin Chodúr, Mário Kuly Kollár a mnohí ďalší. Všetci budú spievať výlučne hity z Bratislavskej lýry, avšak v nových úpravách a interpretáciách,“ dodáva spoluautor projektu Ľubo Belák. Bratislavská lýra bola česko-slovenskou hudobnou udalosťou roka. Neskôr – od roku 1973 sa festival stal medzinárodnou udalosťou s udeľovaním medzinárodného ocenenia Bratislavskej lýry. 

V projekte „Mám rozprávkový dom – LÝRA 50“ vystúpia Karel Gott, Helena Vondráčková, OLYMPIC, Eva Pilarová, Jitka Zelenková, Lenka Filipová, Petra Janů, Naďa Urbánková, Martin Chodúr, Marcela Laiferová, Jana Kocianová, Mário Kuly Kollár, MODUS, Peter Bič Project, Berco Balogh, Mirka Partlová, ELÁN, Vašo Patejdl, Ján Lehotský, Pavol Hammel, Peter Lipa, Ľudovít Nosko, Peter Nagy, Robo Grigorov a Barbora Švidraňová. Koncert storočia sa uskutoční 18. októbra 2016 Incheba – EXPO ARÉNE. Vstupenky budú čoskoro v predaji v sieti Ticektportal. 

Zdroj: Text a foto/Propaganda House a René Miko



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov