IMT Smile prepisujú históriu



Dve desiatky sviečok sfúkla skupina IMT Smile v utorok večer na symbolickej hudobnej torte. Asistoval im pritom zaplnený bratislavský štadión Ondreja Nepelu. K jubileu pripravila skupina pod réžiou Jána Ďurovčíka elegantný koncertný projekt, ktorý dostal príznačný názov hiSTORY. Táslerovci pozvali muzikantov, ktorí za 20 rokov skupinou prešli alebo s ňou spolupracovali. Prišli Katarína Knechtová, Marián Čekovský, Peter Bič, Tomi Okres, Viktor Špak aj Martin Valihora.



Koncert odpálili hitmi Nepoznám a Ráno v pôvodnom zložení, teda Ivan Tásler gitara a spev, Miro Tásler (basgitara), Katarína Knechtová (spev), Peter Bič (gitara) a Martin Migaš (bicie). Samozrejme od prvej piesne sa vokálmi pridalo celé hľadisko. A vytrvalo až do konca, vlastne nespievalo iba chvíľami. Elegantné bolo paralelné sólo dvojice bubeníkov Martin Valihora a Dano Šoltis, v skladbe Niekto ako kráľ sa blysol saxofonista Mário "Gapa" Garbera. 




Úspech mal aj umelecký súbor Lúčnica, ktorý so skupinou spolupracuje už niekoľko rokov. Výborné boli dokrútky s udalosťami posledných dvadsiatich rokov doma aj vo svete. Dvojpodlažné pódium objemnej konštrukcie bolo vybavené viacerými svetelnými rampami, po bokoch malo veľkoplošné obrazovky. Vo finále si zaspieval aj moderátor Michal Hudák, ktorý načítal texty pre všetky filmové dokrútky. 




Dvadsať rokov na domácej hudobnej scéne oslavuje aj Katarína Knechtová, ktorá mala pätnásť, keď začínala ako speváčka práve v skupine IMT Smile. Aj v prípade koncertu hiSTORY platí, že je dobré počuť a ešte lepšie počuť aj vidieť. Dnes majú druhú možnosť navštíviť koncert Bratislavčania, 16. a 17. decembra potom východniari v košickej Steel Aréne.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov