Objavte jedinečnosť ruskej kuchyne

Ruská kuchyňa vie byť pestrá, chutná, ale aj sezónna. V škole varenia Chefparade Vás o tom presvedčí skvelá šéfkuchárka Nataša pôvodom z Ruska, vďaka ktorej budete mať jedinečnú možnosť odhaliť tajomstvá ruskej kuchyne z prvej ruky. Na kurze sa okrem tradičných ruských receptov naučíte tiež vychytávky od Nataši, ktoré Vám pomôžu pri každodennom varení alebo pečení.


Viac ako tri a pol hodinový kurz v Chefparade pozostáva z nasledujúcich receptov:

·             Pelmeni - vlastnoručne vyrobených cestovinových taštičiek s mäsovou plnkou
·             Pohánkovovej kaše s hubami
·             Zemiakových "zrazov" s dvomi druhmi plnky: šunkovo-syrovou a zeleninovou
·             Syrnikiv - ricottových lievancov podávaných s kyslou smotanou




Na úvod si pripravíte pelmeni - knedle plnené mäsom vyrábané z vaječného cestíčka, ktoré je plnené zmesou hovädzieho, kuracieho a bravčového mäsa. Na Sibíri sa začiatkom zimy pripravovali v rodinnom kruhu vo veľkom množstve a potom sa v tuhých mrazoch dlho skladovali. Naďalej sú veľmi populárne v mestách, najmä v európskej časti. Podávajú sa s maslom a kyslou smotanou.




Po nich budú nasledovať vyprážané zemiakové guľky podobajúce sa na karbonátky a pripravujúce sa z uvarených zemiakov a plnky, ktorá môže byť mäsová alebo zeleninová. Z vláčnej zmesi sa formujú guľôčky, ktoré sa následne vyprážajú v oleji. Tento recept si dozaista získa obľubu všetkých členov Vašej rodiny, nakoľko je nielen veľmi chutný, ale predovšetkým jednoduchý na pripravu.



Ako príloha sa podávajú rôzne upravené zemiaky, dusená ryža, varená, dusená zeleniny, čerstvé zeleninové šaláty alebo šaláty z konzervovanej zeleniny, kukurica, pohánková kaša a pod. Na kurze ruskej kuchyne v škole varenia Chefparade sa taktiež naučíte robiť pohankovú kašu s orestovanými hríbami. Záver bude patriť sladkým syrnikom, ktoré sa podávajú s kyslou smotanou, džemom, medom alebo jablkovým pyré.



A ako sme mali možnosť presvedčiť sa na vlastnej koži, tento kurz je vhodný doslova pre všetky vekové kategórie: od najmladších kuchárok až po skúsené prešporáčky. Ak už dlhšie váhate, na ktorý kurz v škole varenia sa prihlásite alebo chcete jednoducho spoznať novú kuchyňu, veríme, že sme Vás práve týmto kurzom inšpirovali. Informácie ohľadom kurzov a rezervácie nájdete na oficiálnej stránke www.chefparade.sk

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov