Smoothies, ktoré vás počas leta osviežia

Nič vás v lete neosvieži viac ako ovocie a zelenina. Ak ich vhodne skombinujete, tak sa môžete tešiť na skvelé účinky na vaše zdravie. Smoothie sú výborným spôsobom, ako dostať do tela vitamíny a okrem toho vás na dlhší čas zasýtia a dobijú vás energiou. Ideálne je dať si takúto vitamínovú bombu hneď ráno na raňajky. Tri recepty, ktoré pripravil Tomáš Somody, junior sous-chef hotela Sheraton Bratislava, vás zaručene nabijú energiou a nakopnú do nového dňa.




Schudnite pomocou smoothie
Chystáte sa na dovolenku a chcete v plavkách vyzerať tip top? Vyskúšajte na raňajky smoothie z ananásu, kiwi, nektárinky a pomaranču. Citrusy sú nielen bohaté na vitamín C, ale sú to aj vysoko účinné spaľovače tukov. Zdravý nápoj nabitý vitamínmi vám teda môže pomôcť schudnúť, ale zároveň vás osvieži. Na prípravu budete potrebovať ¼ ošúpaného ananásu, 2 nektárinky bez kôstky, 2 ošúpané kiwi, 1 ošúpaný pomaranč a zopár lístkov čerstvej mäty. Všetko spolu zmixujte a môžete podávať.


Dobite si energiu so smoothie Energy boost
Počas horúcich dní sa cítime často úplne bez energie. Nakopnúť vás môže smoothie z maslovej tekvice, očistenej mrkvy a ľanových semiačok. Doplňte banán, ktorý má veľmi pozitívny vplyv na telo. Nielenže je zdrojom vitamínov, ale tiež vás nabije energiou a zlepší vám náladu. Na prípravu tohto smoothie budete potrebovať 200 g očistenej maslovej tekvice, 100 g očistenej mrkvy, 1 banán a za hrsť ľanových semiačok. Prísady rozmixujte a v prípade potreby zrieďte trochou vody.


Smoothie na podporu imunity
Priznajme si, klimatizácia v práci či v lietadle len málokomu prospieva. Hlavne, keď sú vonku horúčavy. Preto by ste mali myslieť na svoju imunitu i počas leta a pravidelne ju posilňovať. K tomu vám môže pomôcť zdravý smoothie nápoj, v ktorom je avokádo, zopár listov rímskeho šalátu, jablko a špenát. Do mixéra dajte 1 avokádo, 2 hrste mladého špenátu, zopár listov rímskeho šalátu a 1 jablko bez jadra. Všetky prísady dobre premiešajte a na záver môžete smoothie ozdobiť podľa vášho vkusu.


V hoteli Sheraton si môžete dopriať bohatosť a pestrosť širokého menu raňajok, kde nájdete slané, ale aj sladké dobroty. Ak ste milovníkom pravých anglických raňajok s opečenou slaninkou, vajíčkami a typickou fazuľkou, nájdete ich práve tu. Tí, čo majú ráno chuť na sladké si môžu dopriať wafle s ovocím, palacinky alebo doplniť energiu čučoriedkovou ovsenou kašou. Najlepšie raňajky na Dunaji sú v hoteli Sheraton a môžu sa pre vás stať tým najlepším štartom do nového dňa.


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov