Golguz oslávil 10. narodeniny vo veľkom štýle

Najskôr dorazila do Hlohovca informácia, že na Národnom salóne vín Slovenskej republiky má vinárstvo Golguz šampióna a následne sa už mohli oslavovať okrúhle 10. narodeniny. Medzi gratulantmi nechýbali ani známi herci zo seriálu Búrlivé víno Eva Rysová či Ivan Letko a na Fussmanov dvor dorazila aj ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná. Na Pannonii, medzi obcami Dvorníky a Bojničky, v preslávených vinohradoch sa stretli priaznivci dobrého vína, ktorí spoločne s vinárstvom Golguz a pozvanými hosťami oslavovali desiate narodeniny. 


Na prítomných čakal bohatý kultúrny program, vystúpili foklórne skupiny zo Šulekova, Dvorníkov či Krojovanka. Slávnostný prípitok patril výkonnému riaditeľovi spoločnosti FOOD FARM Vladimírovi Mosnému. „Ďakujem všetkým, ktorí stáli pri Golguze celých desať rokov. Ľuďom z viníc, pivnice i výroby, teda tým, ktorí ho posúvajú kvalitatívne dopredu,“ vyhlásil Mosný, ktorý spoločne s riaditeľom Golguzu Milošom Holíkom ukázali čaro Fussmanovho dvora aj ministerke pôdohospodárstva Gabriele Matečnej. 




Pri pomníku Ferdinanda Fussmana vzdali hold zakladateľovi vinárstva. „Pán Fussmann pre nás bol, je, aj bude veľký vizionár a najmä veľký príklad toho, čo všetko sa dá v živote dokázať,“ doplnil Mosný. „Milovníci dobrého vína, dobrá pôda, dobrá klíma, dobré odrody, dobrá agrotechnika, dobrá technológia, dobrí ľudia. To je to, čo zdobí vinárstvo Golguz už 10 rokov a to je to, čo vám i mne robí veľkú radosť. Je mi cťou a veľkým potešením, že dnes na tomto 10. výročí môžem byť s vami. Toto vinárstvo má jednu veľkú špecialitu. 




Špecialitu v tom, že spracováva výsostne len slovenské hrozno a týmto pánom, ktorí tu stoja za nami za to patrí veľká vďaka,“ prihovorila sa ministerka Matečná. Medzi oficiálnymi gratulantmi nechýbal ani známy televízny manželský pár z Búrlivého vína herci Eva Rysová a Ivan Letko. „Zdravím ťa Frašták,“ zvolal Letko na úvod. Práve v Hlohovci strávil svoje detstvo ak mestu má stále vrúcny vzťah. „Nikdy nedopustím na môj Frašták. Dnes na neho sláva veru, dám si niečo pod fúz. Bude to pravda, že chýrne vínko značky Golguz,“ nezaprel v sebe básnického ducha. 

V spomienkach sa rozcítila aj jeho herecká kolegyňa z televízneho seriálu. „Môj nebohý manžel bol veľký vinár, ale neviem, či poznal vaše víno. To je škoda. Toto je prvá trieda a isto by mu chutilo,“ pripomenula. Organizátori si pre herečku pripravili krásne prekvapenie, na pódiu jej totiž zablahoželali k nedávnym 85. narodeninám. O podpis karty známych tvári bol enormný záujem. „Toľko kariet sme ani na Dni otvorených dverí v Markíze nepodpísali,“ usmial sa sympatický herec. Na dobrú náladu počas neskoršieho programu zahrali a zatancovali DĽH Mladí huslisti, FS Inovec, Muzika Heskovci a FSk Sobotište. 

Večerný program patril Art Music Orchestra, ktorý svojim profesionálnym výkonom v areáli Fussmannovho dvora vytvoril nezabudnuteľnú atmosféru. Ani na deti sa na Fussmannovom dvore nezabudlo. Práve naopak, tí najmenší sa počas celého dňa živo zabávali v spoločnosti klauna, v bábkovom divadle či v tvorivých dielňach. Celkovo sa na podujatí zúčastnilo cez tisíc návštevníkov, ktorí sa zabávali do neskorých večerných hodín.

Viac informácií o vinárstve Golguz nájdete na ich stránke www.golguz.sk alebo prostredníctvom Facebooku 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov