Ayurvédou zrelaxujete telo aj myseľ


Vaše telo zapína kontrolku a vy cítite, že nutne potrebujete vypnúť. Nemusíte sa trápiť tým, že nemáte možnosť si vybrať niekoľkodňovú dovolenku, niekedy postačí pár minút, aby ste sa cítili fit. Takýto spôsob relaxu môže byť napríklad aj masáž. Vyberte si zo širokej ponuky v AYUR GANESH – prvom ayurvédskom centre na Slovensku, ktoré ponúka autentickú komplexnú ajurvédsku medicínu a užite si blahodarné hmaty profesionálov priamo z ďalekej Indie.



Ajurvédska medicína je veľmi silná v prevencii, no takisto lieči akútne aj chronické problémy. Liečba vždy spočíva v kombinácii ajurvédskych masáži a terapii, ajurvédskej stravy, jógy a meditácie. My Vám dnes predstavíme dva typy masáži, ktoré máte možnosť v Ayur Ganeshe absolvovať; detoxikačnú celotelovú masáž Abhyangam a marma masáž na uvoľnenie blokov v tele.


Masáž sama o sebe predstavuje pôsobenie na telo a manipuláciu s telom pomocou tlakov - štrukturovaných, neštrukturovaných, stacionárnych alebo pohyblivých - tlak, impulz či vibrácie. Cieľom je zvýšenie funkčnej zdatnosti, odstránenie únavy alebo liečenie. Priaznivé účinky masáže v Ayur Ganeshi sme začali cítiť hneď po absolvovaní; úľavu bolesti v krížoch a sedacej časti, zmiernenie narastajúceho stresu z práce a odstránenie pravidelných migrén.  

Abhyangam je masáž, ktorá je v ajurvédskej medicíne považovaná za “matku masáží”. Procedúra spočíva v tom, že terapeutka postupne nalieva a vtiera prírodný kokosový olej na hlavu, do vlasov, oblasť krku, ramien, chrbtice a prechádza po celom tele. Začína sa najprv v sede, kedy je masáž venovaná najmä hornej časti tela a neskôr na posteli, kde nielen zrelaxujete, ale aj uvoľníte stuhnuté svalstvo.



Úľava bolesti chrbtice a svalov prichádza okamžite a zároveň počas 60 minút detoxikujete telo a vyplavujete nebezpečné toxíny. Po absolvovaní masáže máte možnosť sa v Ayur Ganeshi aj osviežiť a upraviť pred Vašimi ďalšími plánmi. V príjemnom prostredí, kde dokonale zrelaxujete a na chvíľu vypnete dokonca ponúkajú aj tradičné ayurvédske pokrmy v rámci pravidelného jedálnčíka alebo hodiny jógy.

Princíp druhej špeciálnej masáže Marma je v tom, že na ľudskom tele sa nachádza 108 takzvaných marma bodov, ktoré sú akoby centrá našej energie. V nich sa energia sústreďuje a cez ne plynule prúdi. Následkom rôznych situácií sa však stáva, že energia v jednotlivých bodoch sa zablokuje a už neprúdi tak, ako by mala. Vtedy človek začína pociťovať rôzne menšie či väčšie zdravotné ťažkosti.


Začína sa cítiť nervózny, unavený a často bez energie. Pomocou tejto špeciálnej masáže terapeut prechádza všetkých 108 bodov a postupne stimuluje tieto energetické centrá, čím odstraňuje bloky v energiách. Marma masáž trvá narozdiel od Abhyangamy 90 minút, počas ktorých sa používa  prírodný kokosový olej, ktorý sa postupne leje od hlavy, cez ramená, ruky, chrbát až k chodidlám.

Ako sme sa sami presvedčili obidve masáže mali blahodárne účinky nielen na naše telo, ale predovšetkým dušu. Počas masáže sme dokázali dokonale zrelaxovať a vypnúť myšlienky, ktoré nás trápili. Neváhajte a navštívte ayurvédske cetrum Ayur Ganesh, ktorý sa nachádza na námestí Slobody v Bratislave. Viac informácií o kompletnej ponuke masáží a procedúr, ktoré ponúkaju nájdete na ich oficiálnej stránke http://www.ayurganesh.sk/sk/.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov