RDS

Dostaňte sa pred letom do formy vďaka tancu


Radi počúvate doma hudbu, ktorá vás núti k pohybu, alebo sa celý mesiac nemôžete dočkať až zase vyrazíte poriadne sa vytancovať v nočných hodinách? V tom prípade vám poradímem kde si toto všetko užijete aj cez deň! Street dance, nazývaný tiež pouličný tanec je zastrešujúci pojem, ktorý sa používa na opis tanečných štýlov, ktoré sa vyvinuli mimo tanečného štúdia, priamo v uliciach, školských dvoroch a tanečných kluboch.



Street dance zahŕňa všetky pouličné tance, v ktorých si nachádza stále väčšiu obľubu mladá generácia. Medzi tanečné techniky a štýly, ktoré možno do Street dance zaradiť patrí hip hop new style, hip hop old style (klasický, počiatočné hip hop), hype, funky, súčasťou toho je ako úplne prvý lockin', ďalej potom poppin' a house. Všetky tieto tance sú neoddeliteľne spojené s konkrétnou hudbou a životným štýlom. Street dance je to pravé pre vás, ak si chcete zlepšiť kondíciu, zhodiť nejaké to kilo navyše a máte radi modernú hudbu.





Nemajte strach, že je to tanec len pre teenagerov. Na hodinách sa zapotíte, pretože sa jedná o tanec rýchly a dynamický. Neminie vás tiež veľa zábavy a srandy. Tanečné kreácie z hodín potom môžete ako sme už spomenuli využiť v kluboch a na diskotékach. Choreografia je upravená ako zmes týchto tanečných štýlov, ktorá na seba na jednotlivých hodinách nenadväzuje. V Riverpark Dance School nájdete Street dance pravidelne v nedeľu o 18:10 s Aron MITU.

Ďaľšou novinkou je Thajský box, vhodný pre mužov aj ženy, ktorý vám vyformuje telo, zdvihne sebavedomie a odbúra stress. Skupinový tréning Thajského boxu je ideálne cvičenie výrazne napomáhajúce k schudnutiu, je určené pre každú vekovú kategóriu a predovšetkým tým ktorí chcú starať o svoju postavu. Pri jednej lekcii vydáte 1200-3000 kj, čo je mnohonásobne viac než pri klasických formách cvičení. Pravidelný trening vám pomôže účinne tvarovať a spevňovať vašu postavu a dostane vás do kondície a aj vďaka tomu vaše sebavedomie porastie.



Počas cvičenia budete zapájať celé telo, najmä ramená, prsia, chrbát, brucho a zadok. Vysoké tempo tréningu zaručuje vysoké spaľovanie tukov a posilnenie kardiovaskulárneho systému. Vytvarujete si telo, získate nečakanú silu a vytrvalosť. Skupinový tréning sa odporúča aj ako odburávač nahromadeného stresu, vyplaví sa vám pri ňom množstvo endorfínov, ktoré vám urobia skvelú potreningovú náladu.

V RDS každú nedeľu od 14:30 – 16:00 s Patrikom Michelom sa nielen dokonale vybláznite počas Thajského boxu, ale aj úplne vypnete od bežných problémov a stresu. Po niekoľkých tréningov zbadáte, že sa vaša celková kondícia a pohybové schopnosti zlepšujú, vytvarujete si postavu pred letom a k tomu všetkému urobíte niečo pre vase zdravie.


Vyskúšajte nielen Street dance a Thajský box, ale aj iný tanečný štýl v Riverpark Dance School prostredníctvom súťaže, ktorú sme pre Vás pripravili. Ak do 1. marca pošlete správnu odpoveď na otázku, aké tanečné techniky a štýly sú súčasťou Street dancu na adresu: redakcia@lifefashionfood.net hráte o 3x3 vstupové permanentky do RDS. 


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov