Bansko - región aktivít



Bansko je mesto na úpätí Pirinských hôr, ktoré sú súčasťou národného parku Pirin v juhozápadnom Bulharsku. Je vstupnou bránou do mnohých lyžiarskych a snowboardových zjazdoviek na vrchole Todorka, vrátane náročnej zjazdovky Tomba. Horské chodníky prechádzajú cez skalnatú alpskú krajinu a zalesnené hrebne s majestátnymi ľadovcami. Bansko je taktiež domovom lyžiarske a snowbordovej školy Snow Peaks, ktorá vám dnes bližšie predstavíme.


Snow Peaks sa nachádza vedľa druhého hlavného vchodu hlavnej lanovky v Bansku. Založená bola v roku 2009 ako rodinný podnik a vychádza z tradícií rozvoja lyžiarskeho športu v Bansku. Svoje dlhoročné skúsenosti v zimných športoch sú postavené na jednom zo zakladateľov – aktívnom pretekárovi, ktorý niekoľko rokov pretekal v národnom lyžiarskom šampionáte a je víťazom Pirinského pohára.

Ako učiteľ lyžovania a horský sprievodca je celý jeho osobný a profesionálny život spojený s horou. Okrem školy lyžovania a snowboardovania vám v Snow Peaks vedia poskytnúť aj kompletný servis vrátane požičania celého výstrojenstva. Vybrať si môžete zo setov pre začiatočníkov, stredne pokročilých aj expertov. Snow Peaks však nie je iba o lyžovaní, nakoľko aktivít v stredisku Bansko je celeročne neúrekom.

Počas letnej sezóny nájdete v ich ponuke aj turistiku pre ľudí, ktorí sa rozhodli zoznámiť sa s horami a pre tých, ktorí hľadajú výzvy a nezabudnuteľné zážitky. Výlety sú vedené sprievodcami s dlhoročnými skúsenosťami v horách, pripravené poskytnúť pohodlie a bezpečnosť pre vaše túry. Pre všetkých, ktorí hľadajú výzvy v teréne, je tu riešenie – horolezectvo.  Túto zaujímavú a atraktívnu aktivitu si môžete vychutnať s pomocou inštruktorov, ktorí zabezpečia vaše potešenie a bezpečnosti.

Vyskúšať si môžete tiež úžasné cyklistické výlety ponúkané v  regióne. Na bicykloch môžete podniknúť nezabudnuteľné prechádzky na vidieku alebo výlety medzi krásnymi a autentickými dedinkami v údolí. Ak nie ste faúšikom bicykla, choďte na prechádzku do údolia na koni. Je to zábava pre začiatočníkov, pre pokročilých jazdcov a pre deti, ktoré sa rozhodli pozrieť sa na svet zhora.

Veríme, že sme vás dostatočne navnadili, a preto neváhajte a navštívte v najbližšom období Bansko. Či už sa rozhodnete pre letnú sezónu, kompletnú ponuku aktivít nájdete na ich webovej stránke http://www.banskosummeractiv.com/en alebo zamierite do hôr v zime, lyžiarska a snowboardová škola Snow Peaks vám zabezpečí lyžiarsku výbavu, ale aj inštruktáž prostredníctvom https://www.snowpeaks.bg.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov