BIO

Jarný detox


Jar je tým obdobím, kedy sa mnohí máme potrebu pustiť do akejsi očisty nášho tela. Ak chcete očistiť organizmus či posilniť imunitu, môžete to urobiť aj bez drastickej hladovky. Téma dôkladnej „jarnej očisty“ alebo „detoxikácie organizmu“ vychádza sa z predstavy, že počas zimných mesiacov jeme menej ovocia a zeleniny, viac mäsa a múčnych výrobkov, a máme aj menej pohybu, než v ostatných ročných obdobiach. V spolupráci s KON - RAD vám predstavujeme sortiment zdravých a BIO potravín.




Jarná zelenina
Imunitu naštartujete najmä zeleninou. A to konkrétne paprikou, červenou repou alebo kapustou, ktoré čistia krv. Práve tieto potraviny by ste mali najbližšie týždne zaradiť do svojho jedálnička. Výbornou voľbou je napríklad papriková nátierka, tzv. ajvar. Vychutnať si ho môžete ako studenú prílohu k rôznym typom pečeného mäsa, ale aj ako súčasť omáčok a dusených príloh. Veľkej obľube sa teší aj vo forme studenej nátierky na opečenom chlebe alebo na sendvičoch.



Absolútnou novinkou sú aktuálne austrálske bezlepkové, bezlaktózové omáčky Sinclair v dvoch prevedeniach – chilli cibuľová a cviklová. Sú vynikajúcim doplnkom ku grilovanému alebo pečenému mäsu. Príjemne ochutia jahňacie kotlety alebo stejky, vynikajúco sa hodia k čedaru, no sú vhodnou prílohou aj k opekaným bagetkám. 




Ovocné šťavy
Odšťavovanie je spôsob, ako do svojho jedálneho lístka pridáte viac rôznorodej zeleniny a ovocia, ktoré môžeme nakombinovať tak, aby podporovali vašu snahu schudnúť alebo eliminovať zdravotné problémy. Výhodou štiav je, že nie sú tepelne upravované, a teda je v nich zachovaných maximum výživných látok, ako napríklad aktívnych enzýmov, probiotík, vitamínu C a ďalších. V širokej ponuke KON - RAD nájdete kombinácie cvikly a jablka, paradajky a mrkvy alebo iné príchute.



Kokosová voda
Zima dáva rovnako zabrať aj našej pokožke, ktorá si tiež po dlhých mrazoch zaslúži osvieženie. To najmenej, čo pre ňu môžete urobiť, je dopriať si raz-dvakrát do týždňa peeling tváre, ale aj celého tela. Okrem toho nezabúdajte na hydratáciu zvnútra v podobe 100% kokosovej vody, ktorá ma blahodárne účinky pre zdravie, krásu a osvieženie. Pokiaľ ste fanúšikom kokosu, zvoliť môžete tiež kokosové lupienky a kombinovať ich s inými cereáliami alebo druhmi orieškov a pochutín.



Gaštany
Gaštany obsahujú vysokú dávku vitamínu C, ochraňujú a detoxikujú celé telo a môžu Vám pomôcť aj s problémovým schudnutím. Obsahujú totiž množstvo nenasýtených mastných kyselín, vitamínov a minerálov. Sú vhodné pre ľudí trpiacich srdcovo-cievnymi chorobami, diabetikov ako aj celiatikov. V KON - RAD máte na výber z lúpaných v javorovom sirupe, pečených lúpaných alebo nelúpaných.





Supermarket KON - RAD je situovaný hneď za areálom Zlaté piesky, pri výjazde z Bratislavy, vďaka čomu sa k nemu veľmi ľahko dostanete. Okrem širokej ponuky prémiových produktov a výberového alkoholu sa sústreďuje tiež na sortiment zdravých a BIO potravín. KON – RAD dodáva produkty do potravinových sietí, čerpacích staníc a gastro prevádzok po celom Slovensku.  



Vyskúšajte nielen gaštany, či kokosovú vodu, ale aj iné produkty zo sortimentu KON - RAD prostredníctvom súťaže, ktorú sme pre Vás pripravili. Ak do 1. marca pošlete správnu odpoveď na otázku, kde sa nachádza supermarket KON - RAD na adresu: 
redakcia@lifefashionfood.net hráte o 3 darčekové koše zo spomínanými výrobkami. Viac informácií o KON - RAD ako aj ich aktuálnu ponuku nájdete na ich stránke http://kon-rad.eu

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov