Chute Španielska neďaleko hraníc


Už dávnejšie sme v redakcií uvažovali nad výletom do Brna a okolia, a keď sa tá príležitosť konečne naskytla neváhali sme ju spojiť aj s návštevou úžasného miesta, o ktorom sme dovtedy len počuli. V malej dedinke Kurdejov sa nachádza vyhlásená reštaurácia Barrio Gotico Cafe. Ak ste tam ešte neboli, určite to napravte. Budete rovnako nadšení ako sme boli aj my. Nakoľko rady navštevujeme nové miesta, vždy nás poteší, keď nájdeme také, do ktorého sa budeme vracať.


Už samotná dedina Kurdejov je kúzelná. Po ceste stretávate rôznorodé vinárstva, a práve v centre nájdete u spomínanú reštauráciu, ktorá funguje od roku 2015 pod vedením šéfkuchára Josefe Ševčika s bohatými skúsenosťami z rôznych brnianských reštaurácií. Koncept reštaurácie je inšpirovaný Španielskom, resp. Barcelonou, kde sa nachádza jedna z najstarších častí s názvom Barrio Gotico známa gastronomickými podnikmi.

Samotné jedlá sú inšpirované jednak českou kuchyňou, ale aj španielskou. Zaujímavosťou je tiež fakt, že každý týždeň sa pripravuje nový jedálny lístok  -  a vždy sa kladie veľký dôraz na aktuálnu sezónnosť surovín. Potešilo nás tiež, že väčšina dodávateľov pochádza práve z regiónu. V reštaurácií si tiež pečú vlastné čerstvé pečivo a kláskový chlieb. A predstavte si, že si dokonca vyrábajú aj vlastné semolinové cestoviny.

Samy musíme uznať, že toto všetko je na chuti jedla poznať. Vyhlásenou špecialitou sú tiež tzv. tapas s pestrou ponukou malých pokrmov, ktoré sú typickým španielskym občerstvením. Tapas v BarrioGotico Cafe sú stále nové chute a kombinácie ako napríklad: čierna šošovica beluga s chorizom, domáca cibuľová marmeláda, zaúdené kačacie prsia, domáce sušené paradajky, kuskus so slepačím mäsom, zemiakové tortille, pečené paradajky a mnoho iného.

A nemôžeme zabudnúť na vinný lístok, ktorý tiež stojí  za pozornosť. Skladá sa z troch sekcií: vína vyrobeného špeciálne pre reštauráciu, vína z hrozien z Kurdejova a zo španielskej produkcie. Otvorený sú od štvrtka do nedele, od pondelka do stredy iba na rezerváciu súkromných akcií. A mimochodom cez letu sa tu organizujú aj svadby, nakoľko majú vlastnú svadobnú agentúru, o ktorú sa stará manželka majiteľa reštaurácie.

Ak teda túžite zažiť perfektný gurmánsky zážitok v príjemnom štýlovom prostredí, malý výlet do Barrio Gotico Cafe bude stáť určite za to. V spolupráci s Barrio Gotico Cafe sme pre Vás pripravili súťaž o konzumáciu vo výške 500,- CZK. Stačí ak do 7. septembra pošlete správnu odpoveď na otázku, kde sa nachádza Barrio Gotico Cafe na adresu: redakcia@lifefashionfood.net. 



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov