Perla Stredomoria


Dubrovník je destinácia, ktorú nie je potrebné osobitne predstavovať. Už roky je na celom svete známy ako jedno z najznámejších miest na Mediteráne. Ak patríte medzi tých, ktorí ho tento rok navštívia, do svojho programu zaraďte niekoľko miest, ktoré nesmiete zaobísť, keď prídete do Dubrovníka.



Dubrovnícke hradby – rezervujte si niekoľko hodín na prechádzku po hradbách, ktoré obklopujú starú časť Dubrovníka. Na dvojkilometrovej trase z vtáčej perspektívy spoznáte námestia a ulice Starého mesta, ktoré je na zozname pamiatok chránených UNESCOM a vychutnáte si výhľad na Jadranské more.

Lanovka na Srđ – na kopec, spúšťajúci na pobrežie, na ktorom leží Dubrovník, sa od roku 2010 môžete dostať aj lanovkou. Vydajte sa do výšok bez toho, aby ste museli vynaložiť veľa energie a vychutnajte si čudesný panoramatický výhľad. Keď prídete na kopec, k neuveriteľnej atmosfére miesta pridajte niektorú z pochúťok, ktorú ponúka reštaurácia nachádzajúca sa v nadmorskej výške 415 metrov.

Pláž Sv. Jakov – jedna z obľúbených pláží obyvateľov Dubrovníka je vzdialená len 15 minút chôdze od Starého mesta. Okrem morských radostí, ktoré ponúka táto kamienkovo-piesočnatá pláž, vás nadchne aj krásny výhľad na mesto a ostrov Lokrum.

Lokrum – ostrovček – chránená krajinná oblasť – leží len 20 minút od Dubrovníka. Určite si jeden deň dovolenky vyhraďte na návštevu tohto idylického miesta s nedotknutou prírodou a na užívanie na jeho plážach. Loď do tejto zelenej oázy premáva z dubrovníckeho prístavu každú polhodinu.

Stredoveká lekáreň – jedna z najstarších lekární v Európe je v prevádzke aj 700 rokov od jej otvorenia. Nezabudnite navštíviť túto výnimočnú, ešte stále „živú“ pamiatku, ktorá je časťou pekného komplexu františkánskeho kláštora.

Viac informácií o turistických pamiatkach ako aj tipov na výlet nájdete v miestnej turistickej kancelárií alebo priamo na ich webe http://www.tzdubrovnik.hr/lang/en/index.html

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov