Lanovkou na vrchol Dubrovnika

Najkrajší výhľad na mesto Dubrovník je z vrcholu Srd (Srdj), ktorý sa týči priamo nad mestom. Dostať sa tam môžete pešky, lanovkou alebo autom. Cesta pre auto je veľmi úzka, len jeden jazdný pruh. Autá sa musia komplikovane vyhýbať a trčia často v zápche. Peši je to poriadna túra. Najvýhodnejšie je použiť lanovku, ktorá vás vyvezie za 4 minúty na vrchol. 




Lanovka bola spojazdnená pred niekoľkými rokmi a už patrí medzi hlavné atrakcie. Aj tu býva v špičkách sezóny veľa ľudí a dlhšie čakacie doby. Výhľad z vrcholu rozhodne stojí za útrapy spojené s cestou naň. Hore si môžete urobiť vlastné fotografie, občerstviť sa, kúpiť nejaké pamiatkové predmety. Cestovné obojsmerné 200 Kun (jedna cesta 1000 Kun), deti do 4 rokov zdarma, deti 4-12r. 60 Kun obojsmerne (40 Kun jedna jazda). Zaujímavá je aj možnosť jazdy na vrchol v rámci buggy safari tour 250 Kun/os./1 hod.

Viac informácií o lanovke ako aj o sluzbách, ktoré na vrchole poskytujú nájdete na ich oficiálnej stránke http://www.dubrovnikcablecar.com/



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov