Chute Malých Karpát privítajú milovníkov vína

V sobotu 10. novembra 2018 bude Slovensko v oblasti Malých Karpát žiť nielen komunálnymi voľbami, ale najmä dobrým vínom. V obciach Pezinok, Šenkvice, Vinosady, Modra, Častá, Doľany, Suchá nad Parnou a Ružindol sa od 11:00 do 21:00 hod. otvoria brány profesionálnych vinárstiev. Už po tretí raz sa tak môžu milovníci kvalitného vína a dobrého jedla zúčastniť jesenného festivalu otvorených pivníc s názvom Chute Malých Karpát.  



Podujatie je určené všetkým, ktorí chcú o niečo viac spoznať Malokarpatskú vinohradnícku oblasť, navštíviť vinárstva, ochutnať skvelé vína a tiež regionálne špeciality. Okrem toho je pre návštevníkov pripravený bohatý program a výstavy obrazov i fotografií z tohto malebného regiónu. „Vďaka rýchlemu životnému tempu máme menej času tráviť príjemné chvíle s rodinou a priateľmi, len tak zájsť do reštaurácie, či obohatiť ducha kultúrou. Práve festival Chute Malých Karpát je príležitosťou ako príjemne stráviť chvíle s blízkymi v obohacujúcom prostredí, nabitom zážitkami a informáciami, navyše v spoločnosti skvelých vín a špecialít z miestnych reštaurácií,“ - hovorí o podujatí Michal Petrík, predseda združenia Chute Malých Karpát.  

Počas tohtoročného jesenného festivalu otvorených pivníc budú mať návštevníci možnosť navštíviť 33 vinárstiev v siedmych mestečkách a obciach. Medzi jednotlivými lokalitami bude pre pohodlie návštevníkov festivalu fungovať bezplatná kyvadlová autobusová doprava. Počet vinárstiev aj sprievodný program je volený tak, aby si návštevníci mohli jednotlivé zastávky dokonale vychutnať a užiť. „Chceme, aby sa návštevníci cítili najmä príjemne a neboli hnaní vidinou návštevy čo najväčšieho množstva stanovíšť. Staviame preto na kvalite. Naším cieľom je, aby mali ľudia možnosť spoznať sa s vinárom, porozprávať sa. Dozvedieť sa viac o víne, viniciach a našom regióne ako takom,“ - dodáva na margo festivalu Michal Petrík.   

Vinárstva, ktoré bude možné na Chutiach Malých Karpát navštíviť  Pezinok: Hacaj, Skovajsa, Farebné Vinárstvo, Vinárstvo a vinohradníctvo Čavojský, Víno Rajníc, Zámocké Vinárstvo 
 Modra: Víno Šimonovič, Malé Divy, Víno Rariga, Modran Klimko Wine, Purus Modra, Víno Fiala, Juran z Modry, R.K. Vin Modra, Tri Hony, Víno Ludvik, Fedor Malík a syn, Elesko Wine Park 
 Vinosady: Vinárstvo Juraj Zápražný, Vins Winery, Vinkor, Ratuzky, Víno Kanich, Víno Packa, Natali - Branislav Pútec 
 Šenkvice: Karpatská Perla, Repa Winery, Vinárstvo Kozara 
 Častá: Myslík Winery, Doľany, Vinhor, Vína z Mlyna
 Suchá nad Parnou: Terra Parna 
 Ružindol: Vinárstvo Dobrý pocit 

Komornosť celého podujatia podporuje aj fakt, že počet vstupov na podujatie je obmedzený na 1500. Vstupenky sú rozdelené do dvoch kategórií – vstup pre jednotlivcov za 35 EUR a zvýhodnené vstupné pre pár v cene 50 EUR.  Vstupenky a doplňujúce informácie o kultúrnom programe alebo expozíciách v jednotlivých vinárstvach nájdu záujemcovia priebežne priamo na stránkach združenia – na www.chutemalychkarpat.sk.  

O združení Chute Malých Karpát 
Hlavným organizátorom festivalu otvorených pivníc je rovnomenné združenie Chute Malých Karpát, ktoré tvorí 13 vinárstiev z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Cieľom združenia je komplexná podpora rozvoja regiónu. Združenie nadväzuje na viac ako 2000 ročnú tradíciu vinárstva v tejto oblasti. Združenie Chute Malých Karpát podporuje rozvoj vínnej kultúry a gastronómie, ako aj umeleckého a kultúrneho vyžitia v regióne.  

V spolupráci s organizáciou Chute Malých Karpát sme pre Vás pripravili súťaž o 2 lístky na podujatie. Do 28. októbra pošlite správnu odpoveď na otázku, kedy sa koná horeuvedené podujatie na adresu: redakcia@lifefashionfood.net. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov