Lepšia ako plastika je tvárová gymnastika

Hoci nemám ani 30 rokov, v poslednej dobe som si pri pohľade do zrkadla uvedomila, že moja mimická vráska na čele sa každým dňom prehlbuje viac a viac.  Ak nezačnem niečo robiť bude sa stav len zhoršovať. Ako je možné túto vrásku a aj nové pribúdajúce eliminovať, najlepšie sa ich zbaviť a to čo najrýchlejšie sa dočítate vo všetkých časopisoch. Odstránenie pomocou plastickej chirurgie či botox/kyselina hyalurónová som zavrhla hneď v zárodku, a preto som bola nadšená, keď som sa dozvedela o tvárovej gymnastike.



Pani Mária Černáková z Vivere Plus sa tvárovej gymnastike venuje od júla 2008 a jej rukami prešlo mnoho spokojných zákazníčok.  Na začiatku kurzu mi predstavila sériu 23 cvikov určených na krk, bradu, líca, oči a čelo. Výhodou cvičenia s lektorkou bol fakt, že keď som cvik neurobila správne alebo sa mi nedaril, vždy mi trpezlivo poradila, prípadne ma opravila. Prvé cvičenia boli naozaj náročné,  obávala som sa svalovice, ktorá napokon aj sem tam prišla. Avšak objavila som na tvári svaly, o ktorých som nikdy predtým ani netušila, že ich mám. J Nevedela som  presne opísať, čo sa deje, ale cítila som, že  moja tvár pôsobí mladšie aj sviežejšie.

Musím sa priznať, že na začiatku som bola dosť skeptická, lebo som si nevedela predstaviť, že pravidelným cvičením môžem boj s pribúdajúcimi vráskam aj vyhrávať. Keď však zmeny na mojej tvári zbadalo moje okolie a hlavne moja veľmi všímavá mama, bolo mi jasné, že cesta, ktorou som sa vydala je správna. Motivovaná pozitívnymi reakciami a vlastnými pocitmi spokojnosti som pokračovala v intenzívnom cvičení v tzv. pomalej fáze. Tá bola zameraná na opätovné vybudovanie svalovej hmoty a naštartovanie procesu regenerácie pokožky.

Na poslednej hodine sme spoločne zhrnuli všetky cviky a Mária mi predstavila rýchlu fázu, ktorá bola zameraná na vyrysovanie svalov a odstránenie problémových partií. V cvičení pokračujem sama min. po dobu 8-10 týždňov. Nakoľko si moje svaly na tvári zvykli na pravidelné cvičenie stačí im venovať  polhodinku denne. Po skončení rýchlej fázy bude ešte nasledovať tzv. udržiavacia, kde je potrebné cvičiť už len 2x týždenne, 15-20 min. Počas kurzu sa mi podarilo postupne zvládnuť  snáď všetky grimasy. Niektoré boli ľahké, ale na iných  som musela riadne popracovať.

Ako sa kurz končil, uvedomila som si, že spoločné cvičenia s Máriou mi budú chýbať, lebo sa nielen stali pravidelnou súčasťou môjho  harmonogramu, ale tiež sme sa veľakrát nasmiali pri niektorých grimasách. Po týchto skúsenostiach nielen dámy, ale hlavne moje mladé priateľky, odporúčam vyskúšať túto prirodzenú metódu. Boj s vráskami budete určite vyhrávať, cvičenia s lektorkou môžete robiť individuálne, ale i v skupinách. Okrem veľmi príjemného a priateľského prístupu lektorky, nadobudnete v sebe motiváciu a budete sa opäť cítiť krásne. Pre viac informácií o tvárovej gymnastike, rozpise najbližších kurzov, neváhajte navštíviť stránku Vivere Plus http://www.vivereplus.sk/

P.S.
Apropo čo sa týka mojej  53 ročnej, veľmi všímavej mamy, samozrejme, že i ona navštevuje cvičenie. Zo začiatku sa jej cviky zdali veľmi ľahké, neverila, že zmena príde. Avšak už po 3 cvičení si kolegyne v práci všimli zmenu jej tváre, najmä spodnej časti a pýtali sa jej diskrétne, či si bola dať niečo do tváre vpichnúť. Ja pravidelne zase počúvam, prečo o tejto metóde nevedela už pred 10 rokmi a mohla dnes vyzerať lepšie. A hlavne je už rozhodnutá, že po skončení kurzu ide opakovane na ďalší. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov