Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji 2015

Česká Republika naposledy hostila majstrovstvá sveta v hokeji v roku 2004. Dejiskom boli vtedy hlavné mesto Praha a Ostrava, ktorá sa nachádza v blízkosti slovenských hraníc. Inak tomu nebude ani v roku 2015, kedy sa po 11 rokoch šampionát v ľadovom hokeji opäť vracia k našim západným susedom. V termíne 1 – 17 mája sa budú zraky slovenskej verejnosti upierať práve do Čiech. Vujtekova družina bude mať svoje prechodné bydlisko v Ostrave a tisíce fanúšikov zo Slovenska sa už pomaly pripravujú na zápasy základnej časti. Podobne ako v roku 2004 sa aj budúci rok očakáva búrlivá domáca atmosféra.

V Ostrave sa bude očakávať búrlivá domáca atmosféra
Po nie príliš vydarenom šampionáte v Bieloruskom Minsku skončili slovenskí hokejoví reprezentanti na nepostupovom 5. mieste v skupine A a museli sa tak rozlúčiť so štvrťfinále a prípadnými bojmi o medaily. Po šampionáte sa rozhodol ukončiť svoju bohatú kariéru jeden z najpopulárnejších hráčov histórie, kapitán a držiteľ všetkých cenných kovov z majstrovstiev Miroslav Šatan. Fanúšikovia však stále veria a živia v sebe nádeje, že sa trénerovi Vujtekovi podarí presvedčiť Šatana, aby opätovne obliekol dres s číslom 18 a pomohol tak slovenskému výberu na ceste za vytúženou medailou.

Všetky zraky sa budú upierať na trénera Vujteka 
Predstaví sa Miro Šatan opäť v slovenskom drese?
Nie je to však len Miro Šatan čo trápi slovenských fanúšikov. Napriek ľahkej dostupnosti sa azda jediným črtom cez rozpočet zdá byť privysoká cena vstupeniek na zápasy slovenskej reprezentácie. Na augustovej tlačovej konferencií predstavili organizátori turnaja nielen herný systém, ale predovšetkým toľko očakávané ceny. Vstupenky na jeden zápas základnej časti sa pohybujú od 190 – 1690 Kč. Na štvrťfinálové zápasy sa budú dať zakúpiť vstupenky v cenových reláciách 2390 – 2990 Kč. Na semifinále a finále v pražskej O2 aréne budú musieť fanúšikovia siahnuť ešte hlbšie do vrecka, 4290 – 5790 Kč.

Jednou z hlavných atrakcií blížiacich sa majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji budú bezpochyby maskoti. Tými budú populárni králici z klobúka, známe postavičky Večerníčka Bob a Bobek. Podľa organizátorov sú to práve maskoti, ktorí vystihujú usporiadateľskú krajinu a zároveň niečo hovoria aj domácim fanúšikom.  Návrhov bolo niekoľko a do úvahy prichádzala populárna postavička leva, ale tiež aj krtko. Po dohode s Českou televíziou, ktorá je vlastníkom autorských práv na králikov v klobúka už napokon nič nebránilo v ceste, aby sa prvýkrát v histórií šampionátov stali maskotmi dve postavičky.





Viac informácií ohľadom šampionátu, rozpisy zápasov, ale aj vstupenky nájdete na stránke 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov