Elán odpálil v Bratislave svoju veľkolepú šou

Bratislavský zimný štadión Ondreja Nepelu bol v utorok, 28. októbra svedkom veľkolepej šou. Žijúca legenda československej populárnej hudby, kapela Elán odohrala svoj koncert v rámci turné Best Of vol. 2. Viac ako  jeden a pol hodiny pred koncertom húfy nadšených fanúšikov netrpezlivo čakali na svojich obľúbencov. Nie nadarmo, veď sú to už dva roky, kedy sa Elán naposledy predstavil svojím fanúšikom v Bratislave.


Polhodinu pred koncertom sa štadión zaplnil do posledného miesta a ľudia stojaci na ploche dostal do nálady český predskokan. S úderom ôsmej hodiny prišla na pódium doprovodná kapela a za nimi samotné legendy v zložení Jožo Ráž (spev, basgitara), Jano Baláž (spev, gitara) a Vašo Patejdl (klávesy, spev). Frontman kapely pozdravil publikum a tónmi prvej piesne odpálil bratislavský koncert.

V úvode zazneli predovšetkým známe hity ako Kaskadér, ktoré si s kapelou spievali aj samotní diváci (viď priložené video). Piesňou Aj keď bez peňazí Jožo Ráž vtipne okomentoval súčasnú ekonomickú situáciu, nad ktorou sa každý len pousmial. Koncert pokračoval hitmi ako Vymyslená a Stužková, ktorých texty sa stali za tie roky legendárnymi ako samotná kapela Elán. Približne v polovici koncertu prebehol na pódiu krst albumu s názvom „ŽIVÝCH NÁS NEDOSTANÚ“.


Po krste albumu sa koncert prehupol do druhej polovice, v ktorej zazneli aj menej známe piesne z posledného albumu kapely. Diváci si však naďalej vychutnávali najmä hity ako Zanedbaný sex, Bosorka či Sestrička z Kramárov. Na ploche sa vlnilo množstvo párikov v tónoch známych „slaďákov“ Čakám ťa láska či Voda čo ma drží nad vodou. Po viac ako dvojhodinovom koncerte sa Elán rozlúčil s fanúšikmi, ktorých ich nechceli pustiť z pódia (viď priložené video) a vyžiadali si ešte dva prídavky v podobe piesni Čaba neblázni a Nie sme zlí


Koncert kapely Elán ukázal, že kapela je aj po niekoľkých desaťročiach žijúcou legendou populárnej hudby. Ich bratislavský koncert si užívalo viac ako desaťtisíc nadšených fanúšikov, ktorí tancovali a spievali spoločne so samotnými hudobníkmi. Na štadióne snáď nebolo diváka, ktorý by nepoznal texty piesni. My len môžeme skromne konštatovať, že Elán predčil naše očakávania a právom sa zaradil medzi tie najlepšie koncerty, aké sme kedy videli.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov