Posledná domáca šanca na reparát

Po nie príliš presvedčivých výkonoch v posledných kolách Fortuna ligy sa bratislavský Slovan predstavil v poslednom domácom zápase Európskej ligy na Pasienkoch. Po talianskom Neapole a pražskej Sparte privítal pred poloprázdnymi tribúnami švajčiarsky Young Boys Bern. Švajčiarsky súper narozdiel od Slovana ešte stále živil v sebe nádej na postup zo skupinovej fázy, a preto bol pre nich najdôležitejší zisk 3 bodov. S predzápasovým skóre 0:14 v neprospech Slovana a bilanciou 4 prehratých zápasov boli hráči domácich odhodlaní zabojovať nielen o úpravu nepriaznivého skóre, ale aj o prvé body v súťaži. To sa napokon ukázalo byť pre Slovan opäť zaťažkávajúcim orieškom.


Po úvodnom hvizde rozhodcu mohli vidieť diváci útočný futbal so šancami na obidvoch stranách. Aktívnejší boli Švajčiari, ktorí po odpísknutej ruke v 8. minúte dostali šancu na penaltu. Hoarau sa zo značky pokutového kopu nemýlil a poslal Young Boys Bern do vedenia 1:0. Slovan sa nevzdával a útočil a jeho snahu napokon zúžitkoval samostatným prienikom o 2 minúty neskôr legionár Soumah. Bolo vyrovnané 1:1 a Slovan sa prakticky uspokojil s remízou čo sa mu napokon stalo osudným v 18. minúte.  Bern sa dostal do vedenia 2:1 keď domáceho brankára Perniša prekonal nikým nekrytý Kubo pri zadnej žrdke. Prevaha Švajčiarov v prvom polčase bola nielen na ihrisku, ale aj na tribúnach, kde sa zhromaždilo približne 600 fanúšikov Bernu. Po 45-minútach rozhodca ukončil prvý polčas, v ktorom sme videli 3 góly.



Márne sa čakalo, že Slovan nastúpi do druhého polčasu odhodlaný zmeniť nepriaznivý výsledok. Podobne ako v predchádzajúcich zápasoch proti Neapolu a Sparte pôsobil bezduchým dojmom. Švajčiari si pozorne strážili skóre a vyčkávali na príležitosť rozhodnúť. Tá napokon prišla v 65. minúte, kedy sa rýchla akcia Bernu skončila gólom a na konečných 3:1 upravil Japonec Kubo. V závere zápasu sme mohli ešte vidieť striedania na obidvoch stranách, ale ani nadstavené 3 minúty nepriniesli zmenu skóre. Slovan sa tak rozlúčil so svojím domácim účinkovaním v skupinovej fáze Európskej ligy s 3 prehrami a posledný zápas 11. decembra proti Hamšíkovmu Neapolu bude pre nich len slabou náplasťou.  

Tréner hostí Uli Forte sa na pozápasovej tlačovej konferencií vyjadril, že vedel o nepriaznivej bilancii Slovana, ale prizvukoval hráčom dôležitosť nepodcenenia súpera. Cez prestávku naordinoval svojím rezolútnejšiu hru, ktorú Bern zvládol a zavŕšil tretím gólom v druhom polčase. Najbližší zápas so Spartou bude pre Bern kľúčový a rozhodne o druhom postupujúcom. Švajčiari sa búdu spoliehať predovšetkým na domácu kulisu a veria vo vypredaný štadión. Na druhej strane, tréner domácich Jozef Chovanec zhodnotil, že to boli práve premenené šance a kvalita, ktoré rozhodli v prospech súpera. Za najväčšie pozitívum možno označiť práve jediný gól domácich, ktorý strelil Soumah a viackrát sa predviedol v samostatných kľučkách. Chovanec na záver uviedol, že v nadchádzajúcom období prídu do tréningového procesu Slovana hráči z juniorského tímu a verí, že práve tento fakt podporí konkurenciu v tíme.


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov