Čaro Vianoc

Decembrové počasie ničím nenaznačuje, že sa blížia najkrajšie sviatky v roku, ale aj napriek tomu je cítiť všade prítomnú atmosféru. Na to, aby ste si príchod Vianoc užili nemusíte zájsť do nákupných centier preplnených ľuďmi ani počúvať dookola vianočne koledy, ktoré znejú v rádiách. Stačí si zájsť s priateľmi na Vianočné trhy a pochutnať si na dobrotách, ktoré ponúkajú. My sme pre Vás tento rok zmapovali 3 okolité mesta: Bratislavu, Viedeň a Prahu.




Bratislava
Bratislavské vianočné trhy sa každoročne tešia záujmu domácich obyvateľov, ale aj množstva návštevníkov, ktoré pred sviatkami zavítajú do hlavného mesta. Tradične sa nachádzajú pri radnici na hlavnom námestí a v posledných rokoch sa rozšírili aj na Hviezdoslavovo námestie, kde môžu dospelí aj deti korčuľovať na ľadovej ploche. Návštevníci si môžu pochutnať na cigánskej pečienke, pečených klobáskach, lokšiach, kapustnici a varenom víne.




Viedeň
Vianočne trhy vo Viedni začínajú na rozdiel od tých bratislavských už v polovici novembra. Nájdete ich vo viacerých lokalitách, ale azda najznámejšie sa nachádzajú pred viedenskou radnicou. Každoročne prilákajú viac ako milión návštevníkov z celého sveta. Varené víno a punč servírujú v keramických šálkach, ktoré si za malý poplatok môžete zobrať ako suvenír. Pochutnáte si aj na typických rakúskych, klobáskach, obrovských plnených varených zemiakoch a sladkostiach od výmyslu sveta.



Praha

U našich západných susedov sú vianočne trhy taktiež obľúbeným lákadlom. Ich čaro dotvárajú okrem domácich návštevníkov aj turisti z celého sveta, ktorý každoročne navštívia Prahu. Najznámejšie nájdete na Staromestskom námestí v blízkosti orloja a na výber máte voňavý trdelník, sladký pečený "motanec" z kysnutého cesta, aj pre obdobie adventu typické pečené gaštany, grilované klobásy a pečenú šunku, varené víno, punč a samozrejme české pivo.

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov