Spojenie pop-rockovej hudby a folklóru slávilo zaslúžený úspech

Netradičná spolupráca jednej z najpopulárnejších domácich kapiel IMT Smile a umeleckého ľudového súboru Lúčnica evokovala už pred samotným vystúpením patričné očakávania. A tie sa po sobotnom premiérovom vystúpení v bratislavskej Inchebe naplnili. Viac ako 6-tisícová hala praskala vo švíkoch a netrpezlivo očakávala účinkujúcich. Publikum bolo rôznorodé, od skalných fanúšikov IMT Smile, cez staršie páry až po rodiny s deťmi. Na svoje si prišli naozaj všetci, lebo viac ako 2,5 hodinová šou Made in Slovakia bola vskutku veľkolepá.

Počas prvých 10 minút to bola predovšetkým Lúčnica, ktorá zabávala publikum a zdvihla so sedadiel divákov počas piesni ako Šarišská polka, Sviatok na Zemplíne a Na detvianskych lazoch. Po úvode prišiel na scénu aj samotný frontman kapely IMT Smile Ivan Tásler, ktorý počas celej šou dokazoval, že je nielen vynikajúci spevák, ale aj zabávač. V prvej časti koncertu zazneli známe hity z repertoáru ako Opri sa o mňa, Veľa lásky, Bozk, Niekto ako kráľ či Vyvedený z miery. Na scéne sa striedali rýchle a pomalé pasáže a samotná scéna, ktorá nebola pompézna nechala vyniknúť predovšetkým samotných účinkujúcich. Veď nie nadarmo sa vraví, že v jednoduchosti je krása.








Po krátkej prestávke sa druhá časť koncertu niesla v podobnom duchu a diváci vzhliadli Lúčnicu v niekoľkých kostýmoch pri piesňach ako Hrnčiarsky čardáš, Čirčianka a Odzemok. Vtipne im sekundovalo aj IMT Smile najmä pri piesni Ľudia nie sú zlí, keď sa predstavili na scéne v ľudových kostýmoch. Známy hit si pospevovalo celé publikum a účinkujúcich odmenilo búrlivým potleskom. V mnohých číslach nechal samotný spevák vyniknúť predovšetkým Lúčnicu, ktorá privádzala divákov do varu. Vrcholom večera bolo spoločné prevedenie Vianoc, kedy na scénu prišla najprv Lúčnica so svojím Betlehemom a neskôr kapela s piesňou Najkrajšie Vianoce.







Projekt Made in Slovakia v podaní IMT Smile a Lúčnice opäť raz dokázal, že publikum vie oceniť netradičné kombinácie o čom svedčalo aj niekoľko minútové záverečné standing ovation. Po troch bratislavských koncertoch pokračuje projekt budúci týždeň dvoma vystúpeniami v košickej Steel Aréne. Režisér Ján Ďurovčík vyjadril po skončení sobotnej šou spokojnosť aj napriek počiatočným obavám. Spojenie Ďurovčík a IMT Smile budú môcť diváci vidieť už na jar budúceho roka v pripravovanom projekte Jesus Christ Superstar. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov