Vianočný bazár chalaňov

Piaty ročník " Vianočný bazár chalaňov" sa uskutoční v známom V-klube na námestí SNP v Bratislave. Tvárami tohto úspešného projektu sú známi herci z divadla Astorka Lukáš Latinák, Róbert Jakab, Juraj Kemka a Marián Miezga. V dňoch 12 - 14 decembra bude prebiehať bazár, na ktorom sa budú predávať dary a kde samotní herci vystúpia so svojimi originálnymi darčekmi. 





Lukáš Latinák ako vyučený sklár predstaví svoje originálne výrobky. Tohto roku naplánoval návštevu sklárne v Lednických Rovniach aj pre ostatných 3 hercov. Juraj Kemka namaľoval dva vlastné autorské obrazy, Marián Miezga bude počas bazáru pripravovať svoje palacinky a Róbert Jakab nakladať hermelíny podľa vlastného receptu. Záujemcovia si budú môcť zakúpiť limitovanú edíciu kávy: Kemková (brazílska), Latibulva Etiočna (etiópska), Džakabovamocnáčakra (indická) a 100 percentná Miezga-Rica (kostarická).




K hercom sa tento rok pridali aj iné známo osobnosti spoločenského, kultúrneho a športového života, a aj preto na bazári uvidíme obraz od režiséra Juraja Jakubiska, podpísaný dres Mareka Hamšíka či horolezeckú skobu od Zoltána Demjána z pamätného výstupu na Mt. Everest v roku 1984.

Celá akcia vyvrcholí v pondelok 15. decembra Vianočným Žúrom Chalaňov v priestoroch Starej Tržnice, kde okrem hercov vystúpia aj Korben Dallas, Orchester Gustáva Broma a Vlada Valoviča, Puding Pani Elvisovej, Le Payaco, Polemic, Lasky a Sendreiovci, Peter Lipa, Mišo Kaščák, Janko Lehotský, Mária Čírová a mnohí ďalší. 

Cieľom celého podujatie je vyzbieranie finančných projektov, a preto sa všetci zúčastnení rozhodli vystúpiť bez nároku na honorár. Z finančného výťažku bazáru a zo vstupného na koncert budú venované prostriedky na realizáciu piatich projektov:


  • Hravý Buddy v spolupráci s Nadáciou Pro Vida
Projekt je určený deťom, ktoré opustia brány detských domov
  • Black and White - žijeme spolu v spolupráci s Equity, o.z.
Kreatívny letný tábor určený pre deti z rómskych osád
  • Konečná stanica - Slovensko v spolupráci so Slovenskou humanitnou radou
Výlety po Slovensku pre utečencov, ktorí čakajú na azyl
  • Boccia na kolesách v spolupráci s Imobilio, o.z
pomoc telesne postihnutým športovcom
  • pomoc 5 rodinám vo finančnej núdzi
Chalaňi sa na Vás tešia v priestoroch V-klubu od 12-14 decembra a tiež na koncerte v Starej Tržnici, 15. decembra. Lístky na koncert si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal http://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=20284. Viac informácií o bazáre a spôsobe pomoci nájdete na stránke http://www.vianocnybazarchalanov.sk/

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov