Sound of Young Artists!

Podujatie s názvom The Sound of Young Artists bolo spojením troch elementov: módy, fotografie a charity. Módu zastupovali úspešný a obľúbený slovenský návrhar Boris Hanečka,  ktorý predstavil svoju najnovšiu kolekciu a mladá a talentovaná návrharka Ema Klein. Svojimi fotografiami vytvoril jedinečnú atmosféru svojou autorskou výstavou Jakub Gulyás. Okrem dvoch nezabudnuteľných módnych prehliadok v priestoroch ZOYA Múzea v Elesko Parku v Modre boli návštevníci aj svedkami predstavenia nadačného fondu Soya podporujúceho mladých slovenských umelcov.



Na úvod večera uviedla svoju kolekciu už spomínana Ema Klein, ktorá zdelila svoje umelecké cítenie a vzťah k móde od svojich rodičov. Rodáčka z Nitry a študentka odevného dizajnu sa v minulosti zúčastnili niekoľkých súťaží, a preto jej kolekcia nebola premierovou. Modelky sa predstavili vo večerných šatách, ktoré podčiarkli ženskosť a rafinovanosť. Vynikali asymetrické strihy na ramenách a celá kolekcia sa niesla v tónoch bielej, tmavo-modrej a čiernej. Celé defilé modelov Emy Klein bolo doprevádzane zvukmi francúzskych songov, ktoré dotvárali celkovú atmosféru.



Po prvej časti prehliadky, moderátor a herec Filip Tuma privítal divákov a zároveň pozval k sebe na pódium tvár večera a múzu Borisa Hanečku Luciu Wirthovú. Lucia opísala ako vznikol celý projekt a myšlienka podpory mladých slovenských umelcov. Okrem spomínaných dvoch módnych prehliadok bola divákom k nahliadnutiu aj autorská kolekcia Jakuba Gulyáša, ktorá sa nachádzala v priestoroch prehliadky v ZOYA Múzea. Na fotografiách boli módne návrhy Borisa Hanečku, ktorý predstavil na tomto exkluzívnom večeri taktiež svoju najnovšiu kolekciu.




Boris Hanečka sa za krátky čas vyšvihol medzi stálice slovenského módneho neba. Jeho modely nosia mnohé slovenské celebrity ako Adela Banášová, či Lucia Hablovičová, ktorej navrhoval niekoľko večerných šiat na Ples v Opere. Okrem navrhovania šiat sa venuje aj stylingu a má tiež blízky vzťah k umeleckému remeslu, ktorú často prenáša aj na textily a do svojich návrhov. Inak tomu nebolo ani v tento večer. Návštevníci prehliadky mohli vidieť nielen modely na bežné nosenie, ale taktiež exkluzívne večerné róby. Po vzhliadnutí prehliadky sa viaceré dámy zhodli, že by si Borisove modely vedeli predstaviť vo svojom šatníku.

Ak ste aj Vy priaznivci slovenskej módy, sledujte aj naďalej stránku LFF- Life, Fashion and Food kde sa dozviete viac o nadchádzajúcich prehliadkach. Viac o tvorbe návrhárov Borisa Hanečku a Emy Klein nájdete na ich FB stránkach https://www.facebook.com/b.hanecka

Neváhajte tiež navštíviť priestory Zoya Múzea v Elesko Parku v Modre ak ste milovníkom umenia, ale aj dobrého vína a jedla. http://elesko.sk/

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov