Hudáček zatiahol roletu a vychytal Slovákom cenné víťazstvo proti Švédsku

Pred druhým zápasom Slovensko Švédsko v rámci série Euro Hockey Challenge sa tréner Vladimír Vůjtek rozhodol spraviť viaceré zmeny v zostave. Do brány postavil namiesto Jána Laca Júliusa Hudáčka a chrbát mu kryl Branislav Konrád. Po nešťastnom prvom zápase v Trenčíne, v ktorom slovenskí reprezentanti inkasovali necelých 13 sekúnd pre záverom a prehrali pomerom 3:4 sa pomenili aj jednotlivé útoky a všetci hráči verili, že v druhom zápase v Bratislave potešia predovšetkým domácich fanúšikov. Pre viacerých z Vůjtekovej družiny to bol vôbec premiérový štart v slovenskom drese. 



Prvá tretina bola jasne v réžií hostí, ktorí prestrielali Slovákov pomerom 16:4. Aj napriek tomu, že ani jeden tím nedokázal využiť vylúčenia na oboch stranách, Švédi sa v závere prvej tretiny dostali do vedenia 1:0. Do druhej tretiny nastúpili slovenskí reprezentanti ako vymenení. Súpera zatlačili do vlastného obranného pásma a vyše 8-minútový tlak dokázal najprv využiť kapitán Dominik Graňák, ktorý vyrovnal a neskôr útočník Marcel Haščák, ktorý vymietol Pettersson-Wentzelovú svätinu strelou od kruhov. Brankár Hudáček doslova čaroval, predviedol niekoľko zázračných zákrokov a najmä vďaka nemu ostalo skóre nezmenené.




V záverečnej tretine sa oba tímy predviedli útočným hokejom s množstvami šanci na oboch stranách. Naši reprezentanti si udržiavali náskok, ktorý si vybudovali a v power play spečatil víťazstvo našich strelou do prázdnej brány útočník Dávid Gríger, pre ktorého to bol premiérový štart a gól v reprezentácií. Ako sa neskôr ukázalo ani to nepomohlo tomuto mladíkovi, aby pokračoval a nevypadol zo zostavy. Za najlepšieho hráča slovenského výberu bol zaslúžene vyhlásený brankár Július Hudáček, ktorý zabránil čistému gólu v našej sieti a po zápase bavil divákov ako sme už na neho zvyknutý zo švédskej Eliteserien. 




Tréner Vladimír Vůjtek po zápase vyjadril spokojnosť s výsledkom a víťazstvom svojich hráčov, ale boli to predovšetkým obaja brankári, ktorí ho potešili. Prípravné zápasy proti Švédsku boli možnosťou pre mladých, menej skúsených hráčov, aby sa ukázali a zabojovali o prípadnú miestenku na blížiace sa majstrovstvá sveta v Českej Republike. Tréneri aj naďalej sledujú situáciu v NHL a rokujú o príchod niektorých hráčov. Najbližšie sa slovenskí výber predstaví v prípravných zápasoch v rámci Euro Hockey Challenge 16. apríla v košickej Steel aréne proti Bielorsku a o dva dni neskôr na zimnom štadióne v Poprade. 


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov