Me Gustas Tu y Pohoda

S pribúdajúcimi mesiacmi narastá aj počet potvrdených účinkujúcich na najväčšom letnom festivale na Slovensku Bažant Pohoda. Medzi najnovšie úlovky sa nepochybne zaradí aj José-Manuel Thomas Arthur Chao, celosvetovo známy pod umeleckým menom Manu Chao. Francúzsky hudobník so španielskymi koreňmi spieva v niekoľkých svetových jazykoch a svoju hudobnú kariéru odštartoval v Paríži.


V roku 1998 vyšiel jeho album s názvom Clandestino, z ktorého pochádza rovnomerný hit, ale tiež skladba Bongo Bong. Z albumu sa predalo viac ako 5 miliónov kópií a vystrelil Manu Chaoa medzi hudobnú elitu.  Jeho druhý album Próxima Estación: Esperanza vyšiel v roku 2011 a je pomenovaný po jednej z madridských metro staníc, kde Manu často koncertoval. Z albumu pochádza jeho najznámejšia skladba Me Gustas Tu, s ktorou poteší aj návštevníkov Pohody.

Jeho hudba je ovplyvnená viacerými hudobnými smermi ako punk, rock, francúzsky šansón, salsa, reggae či ska. Vo svojich textoch často poukazuje na otázky imigrácie, lásky, života v ghete, ale tiež problémov s drogami. Manu je tiež známy tým, že neuznáva tradičný komerčný štýl a nepoužíva marketing ako formu propagácie svojich albumov. Koncerty plánuje max. 3 vopred a pred niekoľkými rokmi sľúbil organizátorom Pohody, že ho raz diváci uvidia, čo potvrdil aj pri svojej minuloročnej návšteve Trenčína.


Spojenie Manu Chao a festivalu Bažant Pohoda sľubuje skvelý hudobný zážitok nielen pre fajnšmekerov, ale tiež širokú hudobnú verejnosť. Sami sa o tom môžete presvedčiť od 9 – 11 júla na letisku v Trenčíne. Viac informácií o potvrdených interpretov nájdete na oficiálnej stránke festivalu 
Lístky sú v predaji v sieti Ticketportal 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov