Moja cesta

Pamätám si, ako sa mi prvýkrát dostala do rúk kniha The Journey – Cesta od americkej uznávanej expertky na liečbu tela a mysle, úspešnej autorky v tejto oblasti Brandon Bays. Kniha bola pre mňa dostatočným motivátorom, aby som vyskúšala cestu aj na vlastnej koži, a preto som neváhala a zúčastnila sa intenzívneho trojdňového seminára, ktorý sa konal uplynulý víkend v Bratislave. O tom, kto je Brandon Bays, ako sa dá vyliečiť pomocou vlastného tela a mysle, ale aj o mojich vlastných bojoch sa dočítate práve teraz.




V roku 1992 Brandon diagnostikovali tumor na maternici veľkosti basketbalovej lopty a ona sa rozhodla využiť niekoľkoročné znalosti a silnú vieru v prírodnú medicínu, aby sa vyliečila bez akéhokoľvek zásahu doktorov a operácií. Zmena stravy, relaxácia, masáže, či neurolingvistické programovanie jej pomohli dostať sa z najhoršie, ale ona sa rozhodla ísť ešte hlbšie, do samej podstaty svojho vlastného bytia, aby objavila to, čo mnohé roky blokovala.

Tumor na maternici nebol jediným, čomu musela v živote čeliť. Krátko na to jej prírodná katastrofa v Malibu zobrala domov, jej dcéra s ňou prestala komunikovať a manžel sa zamiloval do inej ženy.  Pozorovaním zistila, že sú to predovšetkým potláčané spomienky a silné emócie v našich bunkách, ktoré keď uzavrieme do seba, zablokujeme ich vzájomnú komunikáciu. Ak tieto bunky ostanú zablokované príliš dlho, zvyšuje sa riziko vzniku choroby práve na danom mieste. A to bol aj Brandonin prípad.

Počas intenzívneho seminára som mala možnosť si vypočuť jej životný príbeh opäť a na vlastnej koži vyskúšať účinky tejto metódy. Ľudia, ktorých som tu stretla vnímali, že chcú svoj život posunúť ďalej, bližšie k šťastiu, radosti a k naplneniu. Niektorí mali fyzické problémy, iní prišli s emocionálnymi diagnózami alebo bojovali s vlastným strachom. Veľká časť účastníkov cítila, že chce niečo dosiahnuť, že má skrytý potenciál, ale niečo im v tom bráni.

Hneď v úvodný deň som si prešla emocionálnou cestou, aby som odkryla jednotlivé vrstvy a dostala sa k samotnému jadru. Bolo prekvapujúce zistiť, že niečo, čo som v sebe roky potláčala a čím bol rozvod rodičov, keď som mala šesť rokov zrazu vyplával na povrch. Počas emočného vyprázdnenia som mala možnosť povedať, všetko čo som v sebe celé tie roky dusila, všetky emócie, ktoré som potláčala, a ktoré mi nedovoľovali ísť ďalej. Keď sa mi napokon podarilo obom rodičom odpustiť, bola som pripravená odpustiť aj sama sebe.

O tento emotívny zážitok som sa chcela podeliť aj s ďalšími účastníkmi, a preto keď prišla možnosť, neváhala som ani chvíľu.  Pri pohľade na tváre mnohých ľudí som si všimla, že sa zmietali v rovnakých emóciách ako ja. Slzy nám prúdili dole tvárou a nedokázali sme to zastaviť. Čo, ale bolo najdôležitejšie, že sa nám podarilo odblokovať dlho potláčané emócie a spomienky a posunúť sa ďalej. Bola som hrdá predovšetkým na seba, ako som to zvládla a tešila som sa na ďalšie zážitky.

Ako som už spomínala emocionálny problém nie je to jediné s čím sme počas seminára všetci bojovali. Mnohí z nás trpeli fyzickými problémami a rôznymi bolesťami, a preto sme sa druhý deň dostali aj k fyzickej ceste. Jej cieľom bolo opäť dostať sa k pocitom alebo spomienkam, ktoré sme roky blokovali, a ktoré nám mohli spôsobovať fyzickú bolesť. Bolo zaujímavé vidieť, ako sa zmenilo miesto, ktoré bolelo a ako dokázalo prijať radu od tela.


O tom, že metóda Cesta funguje som sa presvedčila nielen na vlastnej koži, ale aj z výpovedí ďalších účastníkov seminára. Verím, že sú to práve emócie a spomienky, ktoré sme roky potláčali a tie nám bránia k dosiahnutiu šťastia, naplnenia a hojnosti. Preto ak ste sa aj Vy našli v uplynulých riadkoch a bojujete s problémom a neviete si rady, obráťte sa na jedného z terapeutov liečebnej metódy Cesta alebo sa vydajte na svoju vlastnú cestu – cestu poznania, kto v skutočnosti sme. 

Môže sa vám páčiť

0 Komentárov