Kúsok Slovenska priamo na Váš stôl

V poslednom období sa čoraz častejšie venuje aj u nás pozornosť farmárom a poľnohospodárom. Ľudia sa omnoho viac zaujímajú o to, odkiaľ potraviny, ktoré bežne vidíme všade okolo nás pochádzajú. Už to nie je len o tom, že obal predáva, ale čoraz častejšie sa práve obsah stáva pre mnohých z nás kľúčový. Aký je príbeh našich domácich potravín a odkiaľ pochádzajú sa dozvedáme aj vďaka tzv. debničkovým systémom. Tento medzičlánok medzi farmárom a zákazníkom vznikol v prostredí internetu a dobrým príkladom je na trhu už etablovaný Svet Bedničiek, ktorý vozí tieto potraviny priamo k zákazníkom domov už viac ako 2 roky a je akousi predĺženou rukou farmárov, ktorí sa tak venujú tomu, čo ich baví. Poďme si Svet Bedničiek priblížiť slovami jeho zakladateľov Andreja a Petra. 



Čo je to Svet Bedničiek?
Našim cieľom je dostať sa k jadru a k podstate produktov v oblasti stravovania. Pozreli sme sa preto do minulosti. Ako sa stravovali naši predkovia? Predovšetkým z toho, čo mali v danom období vo svojom okolí a čo im ponúkla príroda. Vo Svete Bedničiek sa tieto hodnoty snažíme za pomoci lokálnych pestovateľov, farmárov a prvovýrobcov opäť oživiť a navrátiť tak skutočný význam stravovaniu. Veď prečo nerobiť veci prirodzene? Prepojením farmárov a prvovýrobcov priamo s vami, túto prirodzenosť dosiahneme. Vy si zvolíte objednávku, ktorú vám doručíme až domov, čím sa kolobeh stravovania uzavrie. Úplne nový svet, v ktorom spoznáte kvalitu jedla ako od priateľov, jeho chuť, vôňu, dozviete sa o farmároch a výrobcoch, ktorí tvoria toto unikátne jedlo, je tu len pre vás. Spoznáte tak samotnú dušu jedla. Je mnoho spôsobov ako robiť veci tak, aby boli dobré a pritom pomáhali a robili ľudí šťastnými. My sme si vybrali Svet Bedničiek ako spôsob, akým sa dá vyjadriť láska k prírode a hodnotám, ktoré sa pomaly začali vytrácať zo života ľudí. To je filozofia Bedničkárov. To sme my!



Ako to funguje?

Hlavným produktom, ktorý ponúkame, sú Bedničky plné čerstvej zeleniny a ovocia. Líšia sa obsahom, veľkosťou a podľa toho, komu sú určené. Možno ste len párik s malou spotrebou, dôchodca, či veľká rodina, poprípade preferujete len ovocie a možno máte doma práve narodené dieťatko. Každý si nájde tú svoju favoritku a ak predsa len je v bedničke niečo, čo skutočne nemáte radi, nevadí. Máte možnosť si to zameniť. Tak a teraz prichádza čas pre vašu predstavivosť. Experimentujte a nakombinujte si každý týždeň objednávky tak, aby ste dostali to najlepšie na váš tanier. Každá objednávka môže byť doplnená o množstvo ďalších chutných a unikátnych produktov z našej ponuky. Po dokončení vašej objednávky prichádzame na rad my. Najskôr sa s vami skontaktujeme, aby sme sa dohodli na čase donášky, poskladáme objednávku a následne vám ju v dohodnutom čase doniesli. Samozrejme, donáška nie je dodatočne spoplatňovaná, pretože chceme, aby ste si objednávali pravidelne a teší nás, keď sa s vami stretávame




Okrem už spomínaného obnovenia základných pilierov stravovania prepojením prvovýrobcov a spotrebiteľov existujú aj ďalšie významné body, ktoré pravdepodobne tiež vnímate. Tým je dlhodobá udržateľnosť,  environmentálne aspekty stravy, stravovania a všeobecný rozvoj nášho okolia a tým aj spoločnosti ako takej. Okrem vášho osobného prospechu z bedničiek, budú práve vďaka vám aj farmári vo vašich regiónoch napredovať a ich pokrok sa určite nepriamo prejaví aj na vašom blahu. Práve toto je dlhodobá udržateľnosť. Neustále sa tak rozvíjame a podporujeme nové projekty, farmárov a komunitu. Nebolo by napríklad skvelé si nás zavolať k vám do práce a ukázať kolegom váš spôsob stravovania? Veď čo ak práve zmena stravy bude mať pozitívny vplyv na naše okolie, produktivitu alebo zdravie týchto ľudí. Alebo čo len tak kúpiť bedničku niekomu pre radosť ako dar? Napríklad starým rodičom, alebo kamarátom, či deťom na internát. Spôsobov je mnoho. Myslíme si že práve takáto je budúcnosť stravovanie a hospodárenia. To je cesta na ktorú sme sa my zo Sveta Bedničiek vydali. A čo vy? 

Viac informácií o Svete Bedničiek nájdete na ich webovej stránke http://www.svetbedniciek.sk/ alebo na Facebooku



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov