Účasť v baráži o EURO 2016 je istá, Kozáková družina zabojuje o priamy postup

V poradí šiesty kvalifikačný zápas proti Macedónsku bol definitívnou bodkou tohtoročnej sezóny pre slovenskú futbalovú reprezentáciu. Prvé miesto na čele tabuľky skupiny C s plným bodovým ziskom hovorí v jasný prospech pre zverencov trénera Jána Kozáka, ktorí zdolali nielen favoritov Španielov a Ukrajincov, ale aj papierovo slabších súperov. Skvelými výkonmi si už vybojovali účasť v baráži o EURO 2016 vo Francúzsku, ale slovenská reprezentácia si ide za priamym postupom zo skupiny.

zdroj. Facebook - Janci Mintál
Kedysi želanie vypredať futbalový štadión proti súperovi ako je Macedónsko je v súčasnosti realitou. O tom, že skvelá atmosféra panuje nielen v hráčskej kabíne, ale aj na tribúnach sme sa mohli presvedčiť v Žiline. Slovenský futbalový zväz si pred úvodným hvizdom pripravil v spolupráci s fanúšikmi prekvapenie v podobe chorea a svojich spoluhráčov prišiel podporiť aj zranený stopér Ján Ďurica.

Na tribúne panovala skvelá atmosféra, zdroj. Facebook - Janci Mintál

zdroj. Facebook - Janci Mintál

Svojich spoluhráčov prišiel podporiť aj zranený stopér Ďurica, zdroj FB: Janci Mintál 

Slovenskí futbalisti predvádzali od úvodu útočný futbal, vytvárali si tlak a ten korunovali už v 8. minúte prvého polčasu, kedy sa lopta dostala ku Kornelovi Salátovi a ten hlavičkou prekonal macedónskeho brankára. Slovensko viedlo 1:0. Sedem minút pred odchodom do šatní vyhral Adam Nemec súboj vo vzduchu, lopta sa dostala k Makovi a ten prihral nabiehajúcemu Hamšíkoví, ktorý nemal problém a súperovho brankára si dokonale vychutnal, 2:0.

zdroj. Facebook - Janci Mintál


Kornel Saláta sa teší z úvodného gólu, zdroj. Facebook - Janci Mintál

Marek Hamšík pridáva druhý gól, zdroj. Facebook - Janci Mintál

zdroj. Facebook - Janci Mintál

Tri štvrtiny zápasu Slovensko jasne ovládalo hru na ihrisku a vytvorilo si niekoľko gólových príležitostí, ale hostia napokon udreli v 69. minúte, kedy sa im podarilo znížiť po dobre zahratom rohu. Vo zvyšných minútach zápasu bolo vidieť na zverencoch trénera Kozáka nielen nervozitu, ale aj únavu, avšak náskok z prvého polčasu sa im podarilo udržať do záverečného hvizdu. Slovensko sa tak mohlo radovať z ďalšieho, v poradí už šiesteho víťazstva.

zdroj. Facebook - Janci Mintál

O loptu sa bojovalo aj vo vzduchu, zdroj. Facebook - Janci Mintál


zdroj. Facebook - Janci Mintál

Na pozápasovej tlačovej konferencií sršal Ján Kozák spokojnosťou nad nielen vyhratým zápasom, ale aj nad istou účasťou v baráži. ''Zodpovedne sme sa na zápas pripravili, a zaslúžene vyhrali. Mať 18 bodov je úžasne, štyri kolá pred koncom mať istotu baráže je pekné. Avšak treba sa pripraviť na nadchádzajúce ťažké zápasy proti favoritom skupiny, Španielsku a Ukrajine. Španielsko vyhralo tento rok Ligu Majstrov aj Európsku Ligu a ukrajinskí futbalisti sa dostali do finále. ''

Najbližší zápas odohrá repre v sobotu, 5. septembra v španielskom Oviede proti favorizovanému domácemu výberu a o tri dni nato sa predstaví opäť v Žiline pred domácim publikom proti Ukrajine. V Oviede bude chýbať trénerovi Kozákovi Škrtel s Kuckom, ktorí videli v zápase proti Macedónsku žlté karty, ale do zostavy by sa mal vrátiť uzdravený Ďurica. V zostávajúcich štyroch kvalifikačných zápasoch stojí pred hráčmi ďalšia výzva a tou je priamy postup na EURO 2016 do Francúzska.

Za fotografie ďakujeme Jankovi Mintálovi, kompletnú galériu aj kontakt nájdete na jeho facebookovom profile 



Môže sa vám páčiť

0 Komentárov