Top 5 na Topfest-e 2015






Topfest 2015

12. ročník festivalu TOPFEST je úspešne za nami. Festival už dávno nie je iba rockový, aj napriek jednoznačnej prevahe tohto žánru a tak posledný júnový víkend patril nielen všetkým rockerom, metalistom, či punkáčom, ale jednoducho ľudom, ktorí majú radi dobrú hudbu. My Vám prinášame to najlepšie, čo trojdňový festival ponúkol:


Atmosféra festivalu – Festival je vždy o ľuďoch. Pokiaľ ste si mysleli, že na rockovom festivale stretnete tvrdých chlapov odetých v koži, na Topfeste ste sa presvedčili, že zdanie môže klamať. Počas troch dní sme mali možnosť stretnúť nielen rockerov, ale aj mladé rodiny s deťmi či skupiny dievčat. A sú to predovšetkým ľudia, ktorí vytvárajú skutočnú atmosféru festivalu. Ľudia, s ktorými sa delíte o stan, či skáčete na koncerte Vašej obľúbenej kapely. Inak tomu nebolo ani na Topfeste.

Iné aktivity - Nemusíte byť práve hudobný nadšenec, aby ste sa na Topfeste zabavili. Okrem dvoch stagov ponúklo piešťanské letisko aj špeciálnu chill out zónu, kde dominovali najmä adrenalínové aktivity a svoje miesto tu malo aj rádio Rocková republika, kde návštevníci oddychovali v pohodlných tuli vakoch. Na svoje ste si prišli tiež ak ste navštívili niektorý zo stánkov s jedlom. Výber bolo z tradičnej cigánskej, grilovaných kurčiat, klobás ale aj langošov či iných dobrôt.

Slovenské kapely – za obrovské pozitívum považujeme účasť domácich kapiel na Topfeste, ktorým s výnimkou Divokého Billa patrila najmä nedeľa. Okrem dobre známych kapiel ako Hex, Tublatanka, Iné Kafé či Gladiátor mali návštevníci možnosť vzhliadnuť aj menej známe kapely ako Helenine oči alebo Zoči Voči. A aj tie presvedčili, že na Slovensku je naozaj z čoho vyberať. Publikum spievalo hity spoločne s interpretmi, čo bolo jasným dôkazom, že tento ťah vyšiel organizátorom na jednotku.  

Twisted Sister – americká heavy metalová legenda vyvolala v Piešťanoch doslova ošiaľ. Aj napriek tragédií, ktorá ich postihla na začiatku tohto roka v podobe nečakaného úmrtia ich dlhoročného bubeníka, ich sobotné vystúpenie bolo naozajstnou lahôdkou. A.J. Pera si kapela pripomenula aj počas svojho vystúpenia, ale bol to predovšetkým 60-ročný spevák a frontman kapely Dee Snider, ktorý predviedol svoju typickú energickú show, po ktorej neodchádzal nikto sklamaný.

IMT Smile a Lúčnica – absolutným vyvrcholením a skutočnou čerešničkou na torte bola show, ktorá spojila folklórny súbor s jednou z najlepších skupín na Slovensku.  Kto nevidel koncom minulého roka projekt Made in Slovakia mal jedinečnú možnosť práve na piešťanskom letisku. Identické poschodové pódium, na ktorom dominoval Ivan Tásler s kapelou, či samotná scéna, kde sa striedali rýchle a pomalé pasáže nechali vyniknúť predovšetkým samotných účinkujúcich.

Ak ste niekedy v minulosti váhali, či TOPFEST navštíviť, veríme, že sme Vás dostatočne presvedčili, že to bude stáť za to. Okrem skvelých kapiel a ich hudobných vystúpení je to predovšetkým pozitívna energia, ktorá na Vás bude sálať zo všetkých strán. 12. Ročník Topfest je oficiálne ukončený a my sa už tešíme na jeho ďalšie pokračovanie. Na piešťanskom letisku, o rok opäť, priatelia!


Fotoreport z Topfestu (zdroj: autor)






Hex
Twisted Sister 

Dee Snider






Iné Kafé 

Vratko Rohoň





Tublatanka




Lúčnica

IMT Smile 


Dovidenia o rok Topfest


Môže sa vám páčiť

0 Komentárov